23948sdkhjf

Resultater 2022: AF Gruppen med 12 prosent vekst

Omsetningen i fjerde kvartal økte med 5,6 prosent fra samme kvartal i fjor.

AF GRUPPEN LEVERTE en resultatmargin på 5,9 prosent i årets siste kvartal. For hele 2022 ble omsetningen 31,2 milliarder kroner, som er en vekst på 12,0 prosent fra året før.

Resultat før skatt ble 1,4 milliarder kroner i 2022, ned fra 1,58 milliarder året før. Dette tilsvarer en resultatmargin på 4,5 prosent

AF Gruppen opplyser at samlet ordrereserve 39,8 milliarder kroner per 31. desember 2022.

Men: - Det er for stor variasjon i enhetenes prestasjoner, og vi er ikke tilfredse med samlet lønnsomhet i 2022, sier Amund Tøftum (bildet), konsernsjef i AF Gruppen.

- Vi oppnår svært god lønnsomhet i store deler av konsernet i kvartalet, spesielt innenfor Offshore og Energi og Miljø. Anlegg leverer en tosifret driftsmargin, og Betonmast viser positiv utvikling og leverer et godt resultat i kvartalet, forklarer Tøftum.

- Innen Bygg og Sverige er den samlede lønnsomheten ikke tilfredsstillende, på tross av at flere enheter i begge virksomhetsområdene leverer svært solide resultater. 

- I 2022 har vi inngått kontrakter for flere store, komplekse prosjekter. AF Gruppen har blant annet fått to oppdrag fra Oslo kommune knyttet til ny vannforsyning og vi jobber med flere vindkraftprosjekter i Sverige, opplyser sier Tøftum.

- Og vi er valgt som entreprenør for ny flyplass i Mo i Rana, der vi ennå er i samspillsfasen. I tillegg har vi inngått avtale om å bygge ny kabeltunnel i Oslo og vi utfører prosjekter innen både nybygg og rehabilitering for å ta vare på det som allerede er bygget,

Noen høydepunkter fra siste kvartal:

  • AF Anlegg har to storprosjekter i produksjon ved utgangen av kvartalet: E6 Rentvannstunnel i Oslo og Bergtunnlar Lovö i Stockholm. AF Anlegg, Målselv Maskin & Transport, Eiqon og Stenseth & RS leverer svært gode resultater i kvartalet, og Consolvo leverer god lønnsomhet.
  • Virksomhetsområdet Bygg økte omsetningen sammenlignet med samme periode i fjor, men det er stor variasjon i prestasjonene og resultatene til enhetene. AF Bygg Oslo, Åsane Byggmesterforretning og Haga & Berg utmerket seg med svært gode resultater, mens Strøm Gundersen og HTB har gode resultater.
  • Betonmast leverer samlet sett et godt resultat i kvartalet. Enhetene Betonmast Oslo, Romerike, Buskerud-Vestfold, Trøndelag, Asker og Bærum og Østfold leverte svært gode resultater i kvartalet. Betonmast Røsand leverte et godt resultat i kvartalet. 
  • Omsetningen for Offshore økte med 63 prosent sammenlignet med 4. kvartal i fjor.

Opphav og kilder: Pressemelding fra AF-Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125