23948sdkhjf

Element Logic og Apotea først i verden

Først i verden? Jepp. Først i verden med robotarmen eOperator integrert med AutoStore.

TUNG ARM: Apotea er ifølge dagens pressemelding Sveriges ledende nettapotek. Og ambisjonene og satsingen på et helautomatisert lager har nå gjort dem først i verden med robotplukking integrert med AutoStore.

Apotekprodukter er et av de raskest voksende segmentene i både svensk og europeisk e-handel.

Apotea er Sveriges største nettapotek. - Vi så på muligheten for å utvide kapasiteten under pandemien. Vi ønsket å doble antall ordre, fra 50.000 til 100.000. Det var da vi begynte å se mot Element Logic og AutoStore, forteller forteller Pär Svärdson, administrerende direktør i Apotea.

- En viktig grunn til at vi valgte AutoStore var muligheten til å automatisere plukkingen.

Automasjon gir kundeopplevelse

Apotea jobber for å levere bransjens beste kundeopplevelse gjennom rask og smidig levering. Det arbeidet begynner på Apoteas logistikksenter i Morgongåva næringspark, seks mil vest for Uppsala.

Her har de investert i en helautomatisert lagerprosess levert av Element Logic. Målet er å optimalisere leveringer, øke effektiviteten og være rustet til å takle store variasjoner i ordreinngangen.

Installasjonen skal være den første av sitt slag når vi snakker om omfanget av integrert automasjon. Anlegget består av 20.000 kasser, med mulighet for å utvide med 5.000, 30 AutoStore-roboter (R5) og fire karusellporter.

Tre av portene håndteres av robotarmen eOperator. I første omgang forventes den nye kapasiteten på Apotea å være 800 ordrelinjer i timen.

Den nye installasjonen hos Apotea er et internasjonalt samarbeid mellom Element Logic, AutoStore, RightHand Robotics og Apotea.

– For oss er det viktig å ha et system som kan håndtere variasjoner i produktstørrelse og ordreinngang, i tillegg må det kunne utvides etterhvert som vi vokser. At vi har tatt denne investeringen nå gjør oss mer effektive og vil hjelpe oss med overgå kundenes forventninger, sier Svärdson.

– For Apotea er løsningen fra Element Logic forenlig med målet om å kombinere optimal lagereffektivitet og miljøhensyn. Vi ser frem til å følge Apoteas reise mot mer presise leveranser med lavere energiforbruk og bedre arbeidsforhold, særlig med tanke på støy og ergonomi, sier Thomas Karlsson, Managing Director i Element Logic Sverige.

Plukkroboten eOperator

Installasjonen av eOperator betyr at Apotea investerer i verdens mest avanserte robotarm. Det gjør dem til pionerer internasjonalt når det gjelder robotplukk fra AutoStore.

– Leveringstid er viktig for oss. eOperator gir oss muligheten til å levere varene raskt til kunden fordi robotarmen jobber om natten og i helger. 

Apotea har også standing som Sveriges mest bærekraftige selskap innen e-handel, ifølge Sustainable Brand Index 2020 og 2021

Slik fungerer Apoteas nye automatiserte lager

AutoStore er en modulær og skalerbar automatisert lagerløsning som gjør driften enklere og mer effektiv. Løsningen lagrer kasser med produkter svært effektivt, og sammenlignet med et manuelt lager er plukkytelsen ti ganger høyere med AutoStore. Systemet består av et rutenett av aluminium, der roboter plukker og leverer varer via den raskeste ruten i nettet. Robotene jobber døgnet rundt og lader seg selv når det trengs. Hos Apotea leveres produktene i karusellportene til både menneskelige operatører og totalt tre robotarmer – eOperator.

Element Logics installasjon:

  • 20.000 kasser (med plass til totalt 25.000)
  • 30 AutoStore roboter (R5)
  • 4 karusellporter
  • 3 robotarmer (eOperator)
  • 800 ordrelinjer per time (estimert kapasitet)
  • 24/7 virksomhet

 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Element Logic

KLIKK for alle artikler i Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081