23948sdkhjf

Danske Skanol kjøper Hoyer Norway: Investerer i transport av drivstoff, gass, oljer og kjemikalier

TUNG AKTØR: Skanol AS transporterer drivstoff, flytende gasser, oljer og kjemikalier. Nå skal de gjennom oppkjøpet av Hoyer Norge styrke sin posisjon i Norden.

Først en kort historietime: I 2002 gikk to store og veldrevne transportbedrifter på Toten sammen til å bli en, etter norske forhold, diger transportbedrift. Det var Ole K. Gran Transport AS og Taralrud Transport AS som ble til Gran Taraldrud Transport AS.

Med bensin i tankene – Gran, Taralrud og Hoyer

Les om storfusjonen som ble omtalt i TransportMagasinet for 20 år siden - og det som er Hoyer Norway i dag.

Daglig leder i Hoyer Norway AS, Frode Karlsen.

I januar 2015 var tungt.no blant de første som kunne melde at Gran Taralrud Transport var solgt til det tyske familieselskapet Hoyer Group GmbH, og Hoyer Norway AS ble stiftet. 

Nå i februar 2023 kom meldingen om at det danske transportselskapet Skanol AS kjøper Hoyer Norway AS.

Tungt.no presiserer at Hoyer Group også i fremtiden vil være representert i Norge, og tilby tjenester innenfor logistikk for flytende bulk. All transport og logistikk innen kjemi og petrokjemi forblir i Hoyer Group og vil også i fremtiden tilbys til kunder i Norge.

De eneste delene som er solgt, og som Hoyer ikke lenger vil tilby i Norge, er drivstoff- og gass-distribusjon og bitumen-transportene.

Samler kunnskap på bulk- og tanktransport

I 2020 ble Frode Karlsen daglig leder i Hoyer Norway, og han er nå spent på å følge utviklingen videre etter oppkjøpet.

- Skanol og Hoyer bygger på de samme verdiene og strategi for fremtidsutvikling, og jeg ser frem til å bidra med å samle synergiene i ett selskap og sikre fokus på de fremtidige mulighetene innenfor bulktransport, sier Frode Karlsen, administrerende direktør i Hoyer Norge.

Hoyer Norge disponerer i dag rundt 200 egne biler. Skanol har rundt 175.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanol, TransportMagasinet og Tungt.no

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109