23948sdkhjf

Resultatene 2022: Bravida i støtet

Bravida Norge rapporterer om sterk vekst, solid ordrereserve og nye satsningsområder.

STERK VEKST I 2022: Med stor serviceandel og ordrereserve hevder Bravida å være godt rustet for 2023.

Bravidas totale nettoomsetning økte med 28 prosent, hvorav 16 prosent var organisk i fjerde kvartal av 2022.

500 lærlinger

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, oppsummerer forrige kvartal og fjoråret slik:

– Vi kan se tilbake på et år med veldig stor vekst, spesielt innen servicesegmentet. Fire & Security og Byggautomasjon er strategiske satsningsområder for oss, der vi lyktes godt. I 2022 etablerte vi også flere Greenhub-er og andre spesialavdelinger, sier Bakke.

– Grunnbemanningen i Bravida Norge økte med over 300 medarbeidere i 2022 og utgjør nå totalt mer enn 3200 medarbeidere. Over 500 av disse er lærlinger. H-verdien er på det laveste nivået vi har registrert hittil, sier Bakke.

På minussiden sliter vi med nedskrivninger, som trekker ned marginen vår. Vi må fremover bli enda mer kritiske til valg av prosjekter. Ordrereserven reduseres, men fra et veldig høyt nivå, sier Bakke.

– Med en høy grunnbemanning, voksende serviceomsetning, økt tjenestetilbud og en solid ordrereserve er vi godt posisjonert for fremtiden.

Konsernsjef Mattias Johansson har også gjort noen betraktninger for kvartalet:

Veksten har vært god i samtlige land dette kvartalet, både organisk og gjennom oppkjøp, og for både service og installasjon. Den organiske veksten var spesielt sterk i Norge og Danmark.

Lavere ordreinngang i den norske virksomheten forklares av et sterkt sammenligningstall fra foregående kvartal.

For Bravida Norge

I 2022 økte nettoomsetningen med 37 prosent og utgjorde 5.555 (4.066) millioner svenske kroner. I perioden økte nettoomsetningen i service- og installasjonsvirksomheten. Serviceandelen gikk imidlertid ned og utgjorde 51 prosent av den totale nettoomsetningen.

Organisk vekst utgjorde 25 prosent og oppkjøp økte nettoomsetningen med 4 prosent. 

Ordreinngangen gikk ned med 9 prosent til 5 179 (5 663) millioner svenske kroner.

  • Bravida er en leverandør av tekniske helhetsløsninger innen service og installasjon og tilbyr tjenester innen elektro, rør og ventilasjon, og spesialområdene brann og sikkerhet, sprinkleranlegg, kjøling, elkraft og teknisk bygningsdrift.
  • I Norge har Bravida omkring 3.000 medarbeidere, rundt 60 avdelinger på mer enn 30 steder og omsatte for 4,1 milliarder norske kroner i 2021.
  • Totalt i Sverige, Norge, Danmark og Finland har Bravida omkring 12.000 medarbeidere og finnes på over 180 steder. I 2021 omsatte konsernet for 21,8 milliarder svenske kroner.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Bravida

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094