23948sdkhjf

Norconsult skal utforme Buffersonen på Grønlikaia i Oslo

Hav Eiendom og Oslo Havn har innstilt Fjordgartneren som illustrasjonsprosjekt for Buffersonen på Grønlikaia. Det er Norconsult, sammen med Urbaniq som står bak konseptet.

NORCONSULT OG URBANIQ: I første omgang ble Norconsult med Urbaniq prekvalifisert som ett av 16 team blant hele 118 søkere for å delta i konkurransen.

Av disse er nå fem team valgt ut til å utforme ulike deler av området. En tverrfaglig evalueringskomité ble satt sammen for å sikre best mulig vurdering av forslagene. Komitéen har bestått av både interne medlemmer fra Hav eiendom og Oslo Havn, samt eksterne eksperter med bred faglig kompetanse.

Hav Eiendom og Oslo Havn har gjennomført en omfattende medvirkningsprosess i forkant av konkurransen for å undersøke hvordan de offentlige rommene i prosjektet best kan utnyttes, slik at den nye bydelen blir både inkluderende og levende. Videre har det vært viktig å jobbe med landskapet både over og under vann for å best skape et byområde i sosialt og økologisk samspill med fjorden.

For å løse denne komplekse, tverrfaglige byutviklingsoppgaven har vi vært avhengig av et tett samarbeid mellom eksperter innen både landskapsarkitektur, arkitektur, havn og miljø. Vi har brukt Norconsults tverrfaglige kompetanse til å komme opp med helhetlige løsninger, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Bærekraftige, tverrfaglige løsninger

Tradisjonell norsk kystbyggekunst, fjæresone, kunstige øyer og etablering av naturlig rensefilter for vann, er noen av de viktige bestanddelene i konseptet. Det er landskapsarkitekt Kjetil Espedal fra Norconsult som har ledet det sterke tverrfaglige teamet bak konseptet Fjordgartneren, i tett samarbeid med Sissel Engblom fra Urbaniq.

Fjordgartneren er fremtidsrettet og et eksempel på et prosjekt hvor man gir naturen et større spillerom. Forslaget ble rost for å vektlegge naturrestaurering, fordeling av tilgjengelig og utilgjengelig natur på øyene og det å ta tilbake fjæresonens viktige biologiske verdi til Oslo indre havn. Det ble også trukket frem arkitekturen som historieforteller og identitetsbærer, i stedet for signalbygg.

– Prosjektet ligger på øverste hylle når det gjelder landskapsarkitektur i bysammenheng i vår fagstand. Å utforme landskap i flere dimensjoner, både over og under vann, samt sikre både brukervennlige og bærekraftige løsninger nå og for fremtiden, er en spennende utfordring, sier Kjetil Espedal.

Samarbeider med Hav Eiendom, Oslo Havn og Rodeo arkitekter

Norconsult har fått invitasjon til samtale om å være med og utvikle et illustrasjonsprosjekt som grunnlag for planforslag med konsekvensutredning. Dette arbeidet vil skje i nært samarbeid mellom Hav Eiendom, Oslo Havn og deres Rodeo arkitekter. Arbeidet vil starte opp i mars, og et ferdig innsendt planforslag skal etter planen sendes til Plan og bygningsetaten (PBE) i årsskiftet 2023/2024.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Norconsult

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ketil Nygård: Tiden i LNS minner ikke så rent lite om et Askeladden-eventyr
SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.126