23948sdkhjf

Verdalskalk med Norges største batteribil - 66 tonn fra Scania

Verdalskalk AS’ anlegg i Verdal får i dag 22. februar overlevert Norges største helelektriske lastebil.

BATTERITUNGT: Med totalvekt 66 tonn skal den årlig frakte 120.000 tonn kalk fra bruddet og ned til havnen for utskipning.

- Den nye bilen vil også bety mindre støy for beboerne langs vår 20 km lange transportrute, tror Ketil Aksnes i Verdalskalk.

Ikke introdusert på markedet

Lastebilen er del av Scanias Pilot Partner program, hvor Scania og kunder samme tar frem transportløsninger som ikke er introdusert på markedet.

- Norge er et foregangsland  og jeg er sikker på at vi kommer til å levere flere biler fra Pilot Partner-konseptet til Norge, sier Tony Sandberg, direktør Pilot Partner i Scania CV, i dagens pressemelding.

- Verdalskalk har alltid utfordret oss på å finne gode transportløsninger, og alternative løsninger for å redusere utslippene har stått på agendaen i mange år, sier selger i Norsk Scania, Rune Wuttudal.

Vedlikeholdes i Verdal

Bilen skal vedlikeholdes på Norsk Scanias verksted i Verdal. Mekanikerne på anlegget har nylig vært på kurs for å lære om det nye produktet, og nødvendig utstyr er på plass.

- Vi er stolte og gleder oss til å komme i gang og høste erfaringer med elektrisk lastebil i så tung transport, sier distriktssjef Annar Indahl. 

Spesifikasjonene på bilen er:

P 45 B6X2/4NB Førerhus CP17N Akselavstand 4550 mm 9 Batterier 300 kWh batterikapasitet Elektrisk Motor: 450kW, 3500nm Kontinuerlig effekt Girkasse: 6-trinns girkasse Bakaksel med navreduksjon 31 tonn totalvekt på bil (10 + 12,7 + 8,3) 74 tonn teknisk totalvekt Ladekapasitet 130 kW Påbygg: Dumperpåygg med Sidetipp fra Maur Bilpåbygg Hydraulisk kapelltak fra Robol Skal gå med 4-akslet tipphenger.

Bilen skal lades på egen lader ved anlegget på Havna.

Norsk Scania har i mer enn to år levert elektriske lastebiler med totalvekt opp til 29 tonn. I dag ruller det godt over 100 elektriske lastebiler på norske veier levert av Scania. Dette er den første Scania leverer med totalvekt på 66 tonn.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny Scania R540 til Raastad Kran & Transport: - Dette er en godt utprøvd og drivstoffgjerrig motor
Denne Alpha-maskinen skal drifte veier i Nord-Trøndelag
Lastebilberging i Gudbrandsdalen - slik det IKKE skal gjøres
INNLEGG: - Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i byggebransjen
Hvordan går det med planene om tidobling av omsetning for Cautus Geo?
Iveco i støtet: To X-Way til entreprenør T. Engene AS og vannforsyningsarbeidet i Oslo
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125