23948sdkhjf

Follobanen: Det røde lyset blir grønt 5. mars

TUNG BESLUTNING: Jernbanedirektoratet, Bane NOR og Vy skriver nettopp at de er enige om at Follobanen kan åpne for persontrafikk.

– Bane NOR har i dag meddelt at de åpner Blixtunnelen den 5. mars, og at risikoen for uforutsette hendelser er lav, sier jernbanedirektør Knut Sletta i meldingen.

I et møte mellom topplederne i Jernbanedirektoratet, Vy og Bane NOR den 24. februar, orienterte Bane NOR om risikovurderinger knyttet til driftssikkerhet og stabilitet.

- Det er en gjenværende risiko, men basert på informasjonen vi fikk fra Bane NOR vurderer vi at den er akseptabel. Bane NOR har forsikret oss om at det er svært lite sannsynlig at tunnelen må stenges igjen, sier Sletta.

Det er Bane NOR som beslutter om Blixtunnelen kan åpne, mens Vy har ansvar for å bemanne og kjøre togene, samt å gi kundene god informasjon om rutetilbudet. Jernbanedirektoratet har det overordnede ansvaret for togtilbudet.

- Vår prioritet har vært å sikre forutsigbarhet i togtilbudet, derfor har vi hatt hyppig informasjonsdeling fra Bane NOR og Vy. Basert på informasjonen vi har fått fra Bane NOR, mener vi at risikoen nå er akseptabel, sier jernbanedirektøren

Opphav og kilder: Pressemelding fra Jernbanedirektoratet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109