23948sdkhjf

Rototilt med nytt sentrallager utenfor Arlanda, Stockholm

Rototilts nye anlegg er bygd av det globale logistikkselskapet DSV.

ROTOLOGISTIKK: Rototilts nye distribusjonssentral på Rosersberg er strategisk plassert utenfor Arlanda lufthavn nord for Stockholm.

Satsingen fører til kortere ventetid og bedre fleksibilitet og tilgjengelighet. Produkter som bestilles innen klokken 16.00, kan leveres dagen etter i Norden.

– Dette er en langsiktig satsing på ettermarkedet vårt. Vi vet hvor viktig det er å holde maskinene i gang, sier Jan Karlsson, ettermarkedssjef.

2500 kvadratmeter og 2000 palleplasser

Distribusjonslageret ligger i et helt nytt anlegg som er bygd av det globale logistikkselskapet DSV. Her har Rototilt tilgang til 2500 kvadratmeter og 2000 palleplasser. Effektivitet fra kundenes perspektiv har vært fokuset mens Rototilt og DSV har utviklet tjenesten.

Et datastyrt automatisk lager henter mindre produkter til en stasjon der de pakkes og sendes med sporing.

Satsingen på et sentrallager betyr at Rototilt heretter kommer til å samle hele sortimentet av reservedeler på Rosersberg i stedet for på Vindeln.

– Nå skal alle reservedeler sendes herfra. Når vi har skilt produksjon og ettermarkedslageret, gir det flere muligheter. Dette har vært et krav fra kundene våre. Maskinene må være i drift hele tiden, så vi ønsker å utvikle ettermarkedet basert på det. Denne satsingen er et stort skritt fremover, sier Karlsson.

Kostnadseffektive transportløsninger

Rosersberg ligger i hjertet av nordlige Stockholms logistikksentrum, med syv kilometer til Arlanda lufthavn og én kilometer til E4.

Det betyr først og fremst en stor forskjell for kunder i Norden, som nå kan bestille produkter helt frem til klokken 16.00 for levering neste dag. Til resten av Europa vil frakten være ett døgn raskere.

– Valget av sted og samarbeidet med DSV innebærer at vi får tilgang til bedre og mer kostnadseffektive transportløsninger. Lokalene betyr også at vi kan vokse over tid uten å måtte investere i ny eiendom selv, sier Karlsson.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rototilt

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094