23948sdkhjf

Oppkjøp: Østerrikske Wienerberger har kjøpt fasadeleverandøren Komproment

Den danske fasadeleverandøren Komproment er nå en del av Wienerberger-konsernet.

BLIR STØRRE I NORDEN: Oppkjøpet gir mulighet for å utvide kompetansen innenfor fasadebekledning i Norge og resten av Norden. 

Siden 1999 har danske Komproment designet og levert fasade- og taksystemer til de nordiske landene og utvalgte eksportmarkeder. 

Markedet for ventilerte fasader og bekledning vokser markant, og kjøpet av Komproment åpner for en betydelig vekst innenfor spesielt renovering og næringsbygg i hele Norden.

– Vi vil gjerne øke driften innenfor komplementære produkter til de populære teglsteinene våre ytterligere, og oppkjøpet av Komproment gir oss uante vekstmuligheter innenfor et område vi selv har arbeidet målrettet med siden 2015, sier Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics hos Wienerberger.

Komproment har vokst de siste årene, med en omsetning på 120 millioner kroner i 2022. Frem til i dag har de levert ca. 300.000 kvadratmeter fasadeløsninger i 12 ulike land. 

– Vi har vokst fra å være en mindre taksteinsbedrift til å bli en sterk leverandør av estetiske fasadeløsninger til bygg. Komproment skal bli en godt konsolidert eksportbedrift med fokus på det nordiske og europeiske markedet, hevder en av de tre grunnleggerne, Kim Kristensen, nåværende salgsdirektør i Komproment. 

Med oppkjøpet vil Komproment fortsette som eget varemerke med sin egen portefølje under Wienerberger-konsernet. De tidligere eierne av Komproment fortsetter i selskapet.

Wienerberger er Nordens største teglvirksomhet og en del av Wienerberger-konsernet, som er verdens største produsent av tegl. Produktporteføljen omfatter teglstein, belegningstegl, bekledningstegl og takstein. Wienerberger har 287 ansatte, fire fabrikker og åtte showrooms i Norden. 

Komproment ble etablert i 1999. Selskapet leverer miljøestetiske fasadeløsninger til bygningens utvendige klimaskjerm i Sverige og Norden. De primære materialene er tegl, skifer, betong og solceller. Selskapet har i dag ca. 25 ansatte og hovedkontor i Støvring i Nordjylland i Danmark. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Perfekta PR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ketil Nygård: Tiden i LNS minner ikke så rent lite om et Askeladden-eventyr
SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109