23948sdkhjf

Volmax-eier Cognia satser på helse og beredskap – kjøper Handicare

Ekspanderer innen spesialtilpassede biler.

UTVIDER VIRKSOMHETEN: Cognia har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Handicare AS, som spesialtilpasser biler til funksjonshemmede og utrykningskjøretøy til politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten.

Handicare har offentlig godkjente bilverksteder og salgskontorer fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Dette skal sikre lokal oppfølging over hele landet.

Gjennomføringen av oppkjøpet forutsetter at Konkurransetilsynet godkjenner avtalen.

I en pressemelding skriver Cognia at kjøpet av Handicare vil styrke Cognias posisjon innen helse og omsorg, samt utvikling av spesialkjøretøy til beredskapssektoren. Handicare skal beholde strategien sin om å være uavhengig av merker, og Arild Saastad vil fortsette som daglig leder. Oppkjøpet vil gi Cognia tilstedeværelse i hele landet.

Cognia-konsernet har en omsetning på cirka 3,2 milliarder kroner. Selskapet har 600 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken og Hedmark. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og nyttekjøretøy har konsernet en betydelig eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom.

Konsernets historie strekker seg tilbake til 1937 med etableringen av Bil-Service Personbiler i 1937. BilSpiten i 1959 kom til i 1959 og Volmax i 1997. Cognia Technology utvikler teknologiløsninger for transportbransjen.

- Handicare har med sin lange historie og kompetente organisasjon klart å etablere en ledende posisjon innen spesialkjøretøy. Det er lett å skjønne hvorfor Handicare har lykkes når man ser den lidenskapen hver enkelt medarbeider har for den funksjonen hvert enkelt kjøretøy skal utgjøre i samfunnet vårt, sier Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.

- Cognia har en lang tradisjon innen personbil og nyttekjøretøy, og dette kompletterer Handicares virksomhet svært godt. Vi opplever at Cognias kultur og fokus på utvikling og trivsel hos de ansatte passer godt overens med organisasjonen til Handicare, sier Arild Saastad.

Opphav og kilder: Kilde: Pressemelding fra Cognia

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081