23948sdkhjf

Entreprenøren fra Sogn gikk fra Gaselle-bedrift til konkurs på to år

Daglig leder i Augestad Maskin hevder manglende oppgjør fra arbeid i Oslo i størrelsesorden ti millioner kroner er årsak til konkursen.

TUNGE TI MILLIONER: - Augestad Maskin har ti millioner kroner utestående fra tunnelselskapet Marti Tunnel AG i forbindelse med arbeidet på vannforsyninga i Oslo, sier Årevik til Building Supply.

I oktober i fjor ble det klart at det Sveits-baserte selskapet legger ned driften i Norge, noe som ifølge Årevik har ført til at selskapet ikke får oppgjøret sitt.

– Jeg er frustrert og forbanna! Man jobber ikke døgnet rundt for at man skal bli utsatt for noe sånt! Det er egentlig godt at jeg ikke treffer sveitserne som trakk seg ut nå, sier Bjørn Tore Årevik, daglig leder i Augestad Maskin AS i Vik.

2022 var et fantastisk år

Den 1. mars leverte Årevik oppbud for selskapet som sysselsatte rundt 20 årsverk. Entreprenøren, som blant annet har ansvaret for grunnarbeidet ved det nye helse- og omsorgssenteret i Vik, har med det slått seg selv konkurs.

– Det har vært ganske utfordrende den siste tiden, sier Årevik.

Årevik har ledet selskapet siden 2019.

– 2022 var egentlig et fantastisk år for oss. Vi dobla omsetninga og ligger an til et resultat på 5,5 millioner kroner, sier Årevik.

Utbetalingene stoppet fra Marti

Sogn Avis skriver at selskapet hadde en rekke betalingsmerknader og inkassokrav på seg før oppbudet. Totalt skyldte Augestad Maskin kreditorene nær 4,5 millioner kroner.

– Utbetalingane fra Marti stoppa opp i september, etter det har det hopa seg opp. De manglende oppgjørene fra Marti er den eneste grunnen til at vi må gjøre dette, hevder Årevik.

Den juridiske mølla for å kreve inn pengene fra det Sveits-baserte selskapet, mener han hadde blitt et altfor tungt løft.

– Med de advokatutgiftene som en slik sak fører med seg, er umulig for et lite selskap som oss, sier Årevik.

Et av mange prosjekt for Augestad Maskin er grunnarbeidet på det nye helse- og omsorgssenteret i Vik. Det er uklart hva som skjer videre med prosjektet.

Sogn Avis skriver at selskapet AK Anlegg der kona Ann Kristin Holen Årevik står som eneeier, med Bjørn Tore Årevik er daglig leder, kanskje kan overta noen av prosjektene til Augestad Maskin.

Marti AS er ikke enig i påstandene

Marti AS sin representant i Norge, Åsmund Ellingsen, forteller til Building Supply at han er overrasket over påstandane fra Bjørn Tore Årevik om at Augestad Maskin har penger utestående hos dem.

Ellingsen hevder at firmaet hans har alt sitt på det tørre i forhold til Augestad Maskin på Vik.

– Det er krav og motkrav. Dette kravet resulterte i et forhandlingsmøte som i sin tur resulterte i ein avtale, sier Ellingsen.

– Augestad Maskin måtte fire på noen av kravene sine, men de ble enige om et sluttvederlag, sier Ellingsen.

– Avtalen var at pengene skulle overføres til Augestad Maskin innen ti dagar, og det ble gjort i januar. Vi hadde en sluttavtale som er signert av begge parter, sier Ellingsen.

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply og artikkel i Sogn Avis.

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047