23948sdkhjf

Statsbygg: 360.000 kvadratmeter og byggestart for NTNU Campussamling

Bystyret i Trondheim har vedtatt reguleringsplanen for NTNU Campussamling. Med det er en milepæl nådd i målet om byggestart i 2024.

360.000 KVADRATMETER gir rammer for NTNUs videre utvikling.

Bystyret i Trondheim vedtok nylig de komplette planene for alle fem delområder som utgjør reguleringen for NTNU Campussamling.

Reguleringsplanene som er vedtatt, er omfattende og det er gjennomført et solid samarbeid mellom Statsbygg, NTNU og Trondheim kommune for å få dette på plass. Nå har vi et viktig fundament for byggestart i 2024, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan.

Planen sikrer tilstrekkelig arealrammer for å realisere samlingen av de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag med de tekniske og naturvitenskapelige miljøene på Gløshaugen. Samtidig gir den helhetlige planen på over 360.000 kvadratmeter rammer for NTNUs videre utvikling.

Det har pågått en prosess med Riksantikvaren for å finne de riktige rammene for den vernede Hovedbygningen på Gløshaugen. Utviklingen av den gamle bygningen til et nytt hovedknutepunkt for ansatte og studenter er blitt til i en balanse mellom å ivareta behovet for ombygging og vernehensyn.

– Å få på plass et så omfattende planarbeid er krevende, og mange parter har vært involvert. Vi har hatt god dialog med både reguleringsmyndigheter og vernemyndigheter. Samtidig har det vært brede medvirknings- og høringsprosesser og god innbyggerdialog, sier Vatnan.

Nå skal NTNUs styre gjøre sin anbefaling til Kunnskapsdepartementet om videreføring av campussamlingsprosjektet.

Før påske skal prosjektet til ekstern kvalitetssikring. Resultatet av det vil være avgjørende for prioritet i statsbudsjettet og for endelig byggestart.

Frem mot sommeren vil prosjektet jobbe videre med kvalitetssikringen av prosjektgrunnlaget. Samtidig vil det bli igangsatt arbeid med konkurransegrunnlag og forberede markedet på anskaffelsene som vil komme utover høsten.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statsbygg

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078