23948sdkhjf

Statsbygg: 360.000 kvadratmeter og byggestart for NTNU Campussamling

Bystyret i Trondheim har vedtatt reguleringsplanen for NTNU Campussamling. Med det er en milepæl nådd i målet om byggestart i 2024.

360.000 KVADRATMETER gir rammer for NTNUs videre utvikling.

Bystyret i Trondheim vedtok nylig de komplette planene for alle fem delområder som utgjør reguleringen for NTNU Campussamling.

Reguleringsplanene som er vedtatt, er omfattende og det er gjennomført et solid samarbeid mellom Statsbygg, NTNU og Trondheim kommune for å få dette på plass. Nå har vi et viktig fundament for byggestart i 2024, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan.

Planen sikrer tilstrekkelig arealrammer for å realisere samlingen av de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag med de tekniske og naturvitenskapelige miljøene på Gløshaugen. Samtidig gir den helhetlige planen på over 360.000 kvadratmeter rammer for NTNUs videre utvikling.

Det har pågått en prosess med Riksantikvaren for å finne de riktige rammene for den vernede Hovedbygningen på Gløshaugen. Utviklingen av den gamle bygningen til et nytt hovedknutepunkt for ansatte og studenter er blitt til i en balanse mellom å ivareta behovet for ombygging og vernehensyn.

– Å få på plass et så omfattende planarbeid er krevende, og mange parter har vært involvert. Vi har hatt god dialog med både reguleringsmyndigheter og vernemyndigheter. Samtidig har det vært brede medvirknings- og høringsprosesser og god innbyggerdialog, sier Vatnan.

Nå skal NTNUs styre gjøre sin anbefaling til Kunnskapsdepartementet om videreføring av campussamlingsprosjektet.

Før påske skal prosjektet til ekstern kvalitetssikring. Resultatet av det vil være avgjørende for prioritet i statsbudsjettet og for endelig byggestart.

Frem mot sommeren vil prosjektet jobbe videre med kvalitetssikringen av prosjektgrunnlaget. Samtidig vil det bli igangsatt arbeid med konkurransegrunnlag og forberede markedet på anskaffelsene som vil komme utover høsten.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statsbygg

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.085