23948sdkhjf

Kritikken hagler - Risa vil ikke ansette ledere over 40 år

Sterke reaksjoner mot eieren av entreprenørselskapet.

HØSTER STORM: - De må ikke være over 40 år, sa Bjørn Risa i et intervju med Stavanger Aftenblad.

Intervjuet handlet blant annet om at inntektene i selskapet hadde økt med 50 prosent etter en snuoperasjon. De ansatte skulle få en bonus på 16 millioner.

Risa AS har ifølge egen nettside rundt 550 ansatte, og selskapet hevder at de har en av landets mest moderne maskin- og utstyrsparker.

I intervjuet sa han videre at han framover skulle dyrke det han kalte Risa-modellen. De ansatte skulle trimmes slik at de fungerte best mulig sammen, og han ville ikke ta inn ledere fra andre selskaper som er opplært i andre måter å gjøre ting på. Og: De måtte ikke være over 40 år.

Jærbladet har sett på reaksjonene på sosiale medier. Fredrik Fornes, gründer, LinkedIn-profil og fast kommentator i Stavanger Aftenblad er blant dem som reagerer.

- Nok en gang ser vi åpenbar aldersdiskriminering – uten at det stilles kritiske spørsmål, er blant det han skriver. Fornes påpeker mangelen på oppfølgingsspørsmål fra Stavanger Aftenblad, og avslutter med sin teori om hvorfor dette skjer:

- Fordi det er nettopp det diskriminering i arbeidslivet er i dag: Ikke oppsiktsvekkende. Det skjer hver dag. De fleste skjuler det ikke engang.

Andre reagerer slik:

- Ville han ansatt seg selv?

- Veldig trist at vi ikke har kommet lenger.

- Tidenes turn-off og spesiell strategi for å bygge omdømme og employeer branding.

I artikkelen i Stavanger Aftenblad går det imidlertid fram at Bjørn Risa ikke gjør som han selv sier. Fylkesordfører i Rogaland Marianne Chesak skal begynne som leder for strategi og samfunnskontakt i Risa-konsernet i oktober. Hun er 45 år, og hun er ikke alene. Jærbladet har snakket med Risa etter at stormen tok til på sosiale medier, og da svarer han blant annet følgende:

- Av de 100 personene som ble sist ansatt, er 45 prosent over 40 år.

Risa peker også på at han har fått positive reaksjoner på å gi ungdommen plass.

Opphav og kilder: Jærbladet, Risa.no med flere

KLIKK for alle artikler i Debatt innlegg kronikker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078