23948sdkhjf

Agder Gruppen blir importør av XCMG i Norge og Sverige

Den kinesiske kjempen vil inn på det europeiske markedet, særlig norden.

KINA: Kinesiske XCMG har for det meste glimret med sitt fravær i Norge med unntak av enkelte veiskraper og liftene som Brubakken fører, nå får merket en offisiell importør i Norge.

Agder Gruppen kan offentliggjøre i dag at de blir importør for XCMG både i Norge og Sverige.

Det er snakk om en av verdens største produsenter av anleggsmaskiner og Agder Gruppen forteller i pressemeldingen at de allerede har solgt for 100 millioner kroner. 

Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler.

- Dette er et stort og viktig skritt for Agder Gruppen. Og det passer godt inn i vår målsetting om å bli den foretrukne leverandøren til anleggsbransjen i Norden, sier konsernsjef Svein Arne Uppstad.

XCMG ble etablert i 1943 og er blitt en tungvekter i det internasjonale markedet. Nå ønsker det verdensomspennende konsernet å ta en posisjon i Europa, og spesielt i Norden. XCMG vil utfordre andre etablerte merkevarer i Europa med sitt store produktspekter og satsing på innovasjon og batteridrift, noe som er i tråd med Agder Gruppens grønne satsing, står det i pressemeldingen.

Agder Gruppen har de siste årene bygget opp et stort nettverk av avdelinger og utsalgssteder i hele Norge, og er nå i ferd med å bygge opp et serviceapparat for XCMG på de ulike lokasjonene i Norge.

Country Manager Philo Pei fra XCMG legger spesielt vekt på den geografiske spredningen som Agder Gruppen har i Norge.

 - Agder Gruppen har med sine 10 utsalgssteder og 250 ansatte i Norge og Sverige et profesjonelt team som har stort fokus på service og ettermarked. Det er en ære å samarbeide med Agder Gruppen, slik at vi i fellesskap kan utvikle det nordiske anleggsmaskinmarkedet, sier han.

Opphav og kilder: Agder Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125