23948sdkhjf

Tolletaten avvikler direktekjørings-ordningen i 2025

Samtidig innfører tolletaten digital melde- og opplysningsplikt.

UNNTAK SOM HAR VART I TIÅR: Tolletaten har avgjort at direktekjøringsordningen opphører i mars 2025. Dette er en unntaksordning som har eksistert i flere tiår.

Med direktekjøringsordningen kan varer kjøres til varemottaker og deklares for prosedyren overgang til for disponering innen ti dager etter registrering på tollager. Det blir nå en overgangsperiode på to år for avvikling av denne ordningen.

Skal unngå køer på grensen

Formålet med denne ordningen har vært å unngå at det oppstår køer ved de største grenseovergangene. Ulempen har ifølge tolletaten vært dårlig kontroll med hvilke varer som føres inn i landet, som kan ha betydning blant annet for miljø, helse og sikkerhet. God kontroll skal ogspå sikre et godt grunnlag for fastsetting av avgifter.

Den nye ordningen med digital melde- og opplysningsplikt er tilgjengelig allerede nå. Ifølge tolletaten gire ordningen god kontroll overvarestrømmen og lite kø. Dermed forsvinner grunnlaget for unntaket med direktekjøringsordningen.

Digitoll er tingen

Den nye måten å håndtere informasjon om grensekryssende vareførsel kalles Digitoll. Med denne ordningen skal all informasjonsplikt gjennomføres digitalt, før eller seinest ved ankomst til grensen.

Tolletaten oppfordrer i et informasjonsskriv bedrifter til å koble seg på Digitoll-løsningen allerede nå. Det vil gi tid til å tilpasse egne rutiner for selskapene som driver varefrakt. Digitoll er tilgjengelig på Svinesund og Ørje i dag, og blir tilgjengelig på øvrige grensesteder for veitransport utover i 2023.

Opphav og kilder: Nyhetsmelding på toll.no

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.095