23948sdkhjf

Bildepoesi: Når utekontrollen trenger sydvest inne - det skjer i Bergen selvsagt

KRAM SNØ: I Bergen vokser vi opp med å få kladaiser i skolten fra vi slipper ut av døren som babyer. På bildet ser vi en variant av arten kommende kladaiser klar til angrep fra akslene.

Men: Kjøretøyet på bildet hadde alt i orden! Det siste, om orden, skriver altså kontrolleder John Kåre Larsen fra kontrollstasjonen på Nyborg etter dagens kontroll av 82 tunge kjøretøy.

Faktisk hadde neste alle som ble kontrollert i vakre Bergen nord i dag sitt på "det tørre".

Kun fire biler fikk påpakning som førte til bruksforbud - for det meste av det lettere slaget som litt overvekt, feil bruk av underkjøringshinder og dårlig lastsikring (det siste kan jo være katastrofalt, da).

I tillegg ble ett kjøretøy stående med fiskevannavrenning. Forhåpentligvis ikke inne i kontrollhallen, selv om det selvsagt ville vært stilriktig sammen med sydvest i grava...

Litt annet smårusk ble også påpekt på et par biler til, som ujevn bremsevirkning på samme aksel, parkeringsbrems med feil, for dårlig dekkmønster og en advarsel til en sjåfør for et mindre brudd på kjørehviletid.

Men vi merker oss også Larsens avslutning på rapporten:

Ellers var det bra stilt med de andre som ble kontrollert i dag.

Disclaimer: Journalisten i denne saken tjente sine første kroner på avisombæring på Nyborg, nordvest for hovedveien, hvor den fysiske avstanden mellom husene medførte en latterlig lav timelønn. De første kronene ble brukt på en kassett med Rod Stewart på Esso-stasjonen - og det føltes etterpå litt bortkastet.

Opphav og kilder: Basert på kontrollrapport fra Statens vegvesen, krydret med lokalkunnskap

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172