23948sdkhjf

Conexpo-lansering: Volvo CE avduket første maskinen i nye serien

Tung lansering fra Volvo på Conexpo 2023:

En prototype av Volvo EC500 i Volvos helt nye generasjon gravemaskiner ble avduket under den første dagen på Conexpo 2023 i Las Vegas.

Raskere, sikrere og mer produktiv er Volvos egne "buzzord" på den nye serien. Litt mer konkret handler det om forbedringer på hyttedesign og maskinførers grensesnitt.

50-tonneren EC500 tar over etter den velkjente EC480E og matcher fint med dumperne A25G og A35G. Den nye beltegraveren blir tilgjengelig i Nord-Amerika, Europa og Korea.

Maskinen vist på Conexpo er en førproduksjons-maskin og det blir enkelte forandringer på utseendet på kundemaskinene.


Fra venstre ser vi Stephen Roy (president of Volvo CE North America), Martin Lundstedt (CEO & President | Volvo Group) og Melker Jernberg (Executive Vice President - Volvo Group). Foto: Volvo CE

Nytt sikkerhetsutstyr

Med maskinlanseringen vises også Volvo Smart View med Obstacle Detection. Et bilde med 360 grader rundt maskinen har fått bedre kamerasystem og ny radar som varsler om objekter nærmer seg i tillegg til å klassifisere dem som et objekt eller person. Nytt rekkverk og rekkverk som kan legges ned under transport er også på plass.

Nyheter i hytta

Den største forandringen er designet på hytta og inne i hytta. Maskinfører får nytt oppsett og løsninger som høyoppløselig co-pilot-skjerm, nøkkelløs start, mobillading med og uten ledning og ny bryter for arbeidsmodus.

Assistenter

Flere hjelpesystemer er også tilgjengelig på den nye generasjonen som Volvo Dig Assist, Volvo Lift Assist og Volvo Active Control.

Produksjonen av EC500 skal foregå på Volvos fabrikk  i Changwon i Sør-Korea og starter opp i fjerde kvartal 2023.

Deretter vil flere modeller i den nye generasjonen bli lansert.

Opphav og kilder: Volvo CE

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078