23948sdkhjf
Del siden
Kurs

Systematisk arbeid med ytre miljø og en bedre avfallsbehandling

Periode(r)
Løpende opptakelse

Systematisk arbeid med ytre miljø og en bedre avfallsbehandling (V100)
Aktivt, systematisk arbeid for å redusere miljøpåvirkning som forurensning, avfall og energibruk er lønnsomt, både omdømmemessig og økonomisk. Vårt kurs blir du i stand til å bistå virksomheter med å redusere kostnader knyttet til avfall og energiforbruk.

Vi lærer deg hvordan din bedrift kan minske avfallsmengder, øke gjenvinningsgraden og redusere avfallskostnader. Du blir kjent med hovedprinsippene i miljøregelverket og de ulike miljøaspektene; avfall, støy, energibruk og innkjøp.  Vi tar for oss hvordan disse påvirker miljøet og hvordan du oppnår reduksjon av forurensning.

Vi ser også på saksbehandling i forbindelse med utslippstillatelser og analysemetoder og styring av avfallsstrømmer i virksomheten. Du lærer i tillegg om grunnleggende økologiske sammenhenger og aktuelle miljøutfordringer, sammenhengen mellom energibruk og klimaendringer og hvordan du beregner utgifter forbundet med avfallsproduksjonen.

Hvem passer kurset for?
Alle miljøsertifiserte bedrifter (ISO 14001 og Miljøfyrtårn) kan dra stor nytte av å sende sine medarbeidere på dette kurset. Tidligere kursdeltakere jobber typisk som kvalitetssjef, HMS-ansvarlig, miljøleder eller HMS Verneingeniør.

Personlig sertifisering
Kurset inngår i våre utdanningsløp i HMS Verneingeniørskolen og Miljølederskolen, men kan også tas frittstående.  Du kan lese mer om de ulike utdanningsløpene og personlige sertifiseringene Kiwa sine kurs kvalifiserer deg for her: HMS Verneingeniørskolen og Miljølederskolen.

Undervisnings adresse

Kabelgaten 2, 0580 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.062