23948sdkhjf
Del siden
Kurs

Støy og vibrasjoner

Periode(r)
Løpende opptakelse

Vi gjør deg i stand til å kartlegge og foreta risikovurderinger av støy og vibrasjoner i arbeidsmiljøet. Etter kurset skal du kunne komme med effektive tiltak og løsninger som fjerner eller reduserer støy- og vibrasjonseksponering på arbeidsplassen din og dermd bidra til et fullt forsvarlig arbeidsmiljø mht. støy og mekaniske vibrasjoner.

Vi tar for oss myndighetskrav i arbeidsmiljø- og miljølovgivningen og hvordan virksomheter kan etterleve kravene og overholde grenseverdier. Vi gjennomgår hvordan du effektivt og målrettet og jobber med risikovurdering og håndtering av lyd og mekaniske vibrasjoner. Du lærer hvordan du beregner støyeksponering, etterklang og bruk av vibrasjonskalkulator og hvordan du planlegger og gjennomfører uten- og innendørs lydmålinger.  

Du lærer også hvordan du tolker og rapporterer resultater fra egne lyd- og vibrasjonsmålinger, samt hvordan man velger riktig personlig verneutstyr som beskytter mot eksponering for støy og mekaniske vibrasjoner slik at risikoen for hørselskader og helseskader minimeres.  

Utdannelse innen HMS?
Dette kurset inngår som en del av utdanningen i HMS Verneingeniørskolen, men kan også tas frittstående. HMS Verneingeniørskolen gir deg mulighet til å utdanne deg som HMS-koordinator, HMS-leder og HMS Verneingeniør.

 

Undervisnings adresse

Kabelgaten 2, 0580 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.031