23948sdkhjf

Maskinsikkerhet grunnkurs

I alt NOK 2 600 ekskl. moms
Undervisnings region
Norge
Periode(r)
Løpende opptakelse

Hensikten med dette kurset er å presentere de nye kravene, og å gjennomgå de standarder som underbygger regelverket for utvikling og sikker bruk av maskiner og utstyr. Kurset tar for seg de mest brukte produktene inne maskinsikkerhet og gir en god gjennomgang av disse, selv for personer uten forhåndskunnskaper innen emnet.

Kursinnhold:
Maskindirektivet og EU standard:

Bedre forståelse av nye normer og standarder, samt å se på hvilke faktorer som ligger til grunn for de nye ISO EN13849-1(PL) og EN62061 (SIL). Maskiner som er laget etter 01.01.2012 må følge nye standarder (EN954-1 er ikke gjeldene etter 31.12.2011). Hvordan møter vi de nye reglene?

Nødstoppbrytere:
Prinsipp, virkemåter, regler og forskjellig utforminger.
Sikkerhetsbrytere, dørbrytere, endebrytere:
Hvilke typer finnes, hvordan virker disse, og hvordan designer man en god maskin med godt integrert sikkerhet.

Sikkerhetsrelé:
Ulike typer av sikkerhetsreléer, og bruken av disse. Ulike kategorier av sikkerhet og detaljert gjennomgang av virkemåten til et vanlig sikkerhetsrelé.

Lysgardiner:
Gjennomgang av de tre hovedtypene; kropp, hånd og finger. Bruk av muting og blanking (fixed/floating). Vi ser også på plasseringen og avstanden fra lysgardinen til utstyr.

Sikkerhetskontrollere:
Har du flere sikkerhetsreleer og i tillegg ønsker litt logikk kan det godt være at en sikkerhetskontroller er et bedre valg. Lavere brukerterskel og lavere pris gjør disse høyaktuelle!

Sikkerhets laserskanner:
Laserskannere åpner for mer fleksibel installasjon og nye måter å løse sikkerhetsfunksjonene på. Vi ser på applikasjonseksempler, oppbygging og muligheter med slikt utstyr.

Undervisnings adresse

Etter avtale

Send til en kollega

0.141