23948sdkhjf
Sponsored content

Slik kan du møblere og dekorere for å optimalisere hagen

Når det er fint vær, er det ikke noe bedre sted å være enn i din egen hage der du kan slappe helt av. Det å skape en hyggelig, lun, men også praktisk uteplass er ikke alltid like enkelt. Mange uteplasser kan være vanskelige å style og møblere for at det skal gi mening.

Uansett størrelse på uteplassen så er det noen gode tips som alltid vil fungere godt. Vi har samlet et par gode tips som vi håper at kan hjelpe deg godt på vei når du skal møblere og dekorere hagen din eller terrassen din. 

1.     Installer belysning

Det å ha mye lys kan få uteplassen din til å virke mye lunere og hyggeligere, uansett om det er en liten balkong eller en stor hage. Det er ikke så mye mer enn en liten lyslenke, en liten lampe eller god mengde med levende lys og lykter. Du kan også velge å installere solcellelys rundt hagen din som krever lite vedlikehold, men som gir maksimal effekt.

2.     Vær kreativ når du skal velge et bord

Du trenger ikke et stort bord som permanent kommer til å ta opp all plassen som kan brukes til noe annet. Hvis du vet at du skal arrangere middagsselskaper, kan du bli kreativ ved å skaffe deg to mindre bord. Du kan for eksempel finne inspirasjon her hos VidaXL. Hvis du leter etter noe mer gjør-det-selv, kan du også alltids finne på noe gøy med trepaller. Mal pallen på den måten du vil, sleng på en duk eller dekor som du foretrekker og skap en bohemsk spisestue og avslappende plass for deg å samles rundt på en stjerneklar natt.

3.     Lag forskjellige områder

Å lage separate områder for å spise og slappe av er en fin måte å hjelpe gjestene til å føle seg komfortable. Bruk utendørs tepper og belysning for å lage segmenter rundt eiendommen din som inviterer deg til å sitte og bli en stund. Hold av et eget område til en flott hagegruppe som kan by på hyggelige kvelder og morgenkaffe, et eget spiseområde og kanskje litt plass til en urte eller to.

4.     Litt ekstra varme

På de kjølige kveldene vil en utendørs varmeovn gjøre susen for å få gjestene til å føle seg bra. Du kan også dra tepper over stoler eller ha en kurv full av dem som gjestene kan ta tak i hvis de trenger en. En bålplass kan også være den perfekte løsningen for sene sommernettene. Det er ingen tvil om at litt ekstra varme kan være godt i dette ellers kalde landet.

5.     Fleksible møbler for seieren

Den beste måten å få alt ut av uterommet på er å skaffe møbler som har flere funksjoner. Om du finner møbler som kan brukes til flere ting så vil du raskt merke at dette hjelper på budsjettet. En krakk kan være en stol, et sidebord, en fotkrakk eller oppbevaring for potteplanter hvis du snur den opp ned. Her er det bare å tenke kreativt!

Send til en kollega

0.016