23948sdkhjf
Sponsored content

Å kjøre på Island

Før du legger ut på veien og drar ut på et episk eventyr, vennligst gjør deg kjent med reglene og forskriftene og bli kjent med kjøring på Island med våre konsise guider og sikkerhetstips.

Det er ikke uvanlig at folk som besøker Island leier transport eller til og med tar med sine egne biler via fergetjenesten; så for de av dere som er interessert i å utforske Island på egenhånd, er det viktig informasjon om bilkjøring på Island du trenger å vite først.

Kjør rundt Island

Å kjøre rundt på Island er en fantastisk måte å oppleve alle disse underverkene i naturen i ditt eget tempo. De fleste som besøker velger å kjøre ringveien (Rte.1) siden den går langs øyas vakre kyst og forbinder naturlige underverker og attraksjoner. Ringveien strekker seg rundt kysten av Island med en total lengde på 1339 kilometer. Veien er for det meste asfaltert og meget godt vedlikeholdt og mesteparten av Ringveien består av en enkelt kjørebane med to kjørefelt, ett i hver retning. Merk at den kan utvides med flere kjørefelt når den passerer gjennom større byer.

Vær smart og undersøk vær- og veiforhold før turen, dette er spesielt viktig i vintersesongen. Hvis du er forsiktig, respekterer fartsgrenser og andre trafikkregler på Island, har du sannsynligvis en trygg tur og ingen bøter!

Sikkerhetstips

Før du begynner å kjøre i Reykjavík er det verdt å påpeke at selv om flertallet av sjåførene her er ansvarlige, er det et mindretall av utålmodige sjåfører som ikke bruker indikatorene sine. Det er også vanlig å se noen mennesker snakke i telefonen mens de kjører, og sporadiske aggressive speeder eller bakluke. Ikke la disse få lovbryterne få deg til å kjøre bil eller la dem påvirke deg på noen måte! Respekter kjørereglene og nyt turen.

Ikke bli distrahert!

Når du kjører rundt i det islandske landskapet er det veldig lett å bli distrahert av de vakre omgivelsene! Uansett hvor vakkert noe er, ikke la det distrahere deg fra kjøringen. Hvis du ser noe som krever din oppmerksomhet, vennligst finn et sted et trygt sted å parkere og gi attraksjonen din fulle oppmerksomhet i stedet!

Noen av veiene på landsbygda kan være røffere, smalere og langt mer farlige enn du er vant til. Mindre broer er ofte enkeltfelter, så sjåfører bør være forsiktige med motsatt trafikk når de krysser. Respekter fartsbegrensninger og sett ned farten når veien går fra asfalt til grus eller til en-felts-bru. Ekstra forsiktighet må utvises når du kjører i høylandet, krysser elver eller kjører i snø siden det kan være farlig, spesielt for den uerfarne sjåføren.

Send til en kollega

0.031