23948sdkhjf
Sponsored content

Gode råd for en mer effektiv hverdag

Uavhengig av om du jobber innen tungtransport, bygg og anlegg, eller annet kan det være svært mye å tjene på å være så effektiv som mulig i hverdagen. Man har mer overskudd, og kan prestere bedre i jobben. Man får også mer tid til overs slik at man får mer gjort. I denne artikkelen presenterer vi noen gode råd som kan bidra til at du får en mer effektiv hverdag på en enkel måte.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Uavhengig av om du jobber innen tungtransport, bygg og anlegg, eller annet kan det være svært mye å tjene på å være så effektiv som mulig i hverdagen. Man har mer overskudd, og kan prestere bedre i jobben. Man får også mer tid til overs slik at man får mer gjort. I denne artikkelen presenterer vi noen gode råd som kan bidra til at du får en mer effektiv hverdag på en enkel måte.

Bruk minst mulig tid i trafikken

Å pendle til jobb er noe de aller fleste av oss gjør i større eller mindre grad. Da gjelder det å sørge for at minst mulig tid tapt på den daglige reisen mellom hjem og arbeidsplass.

Det mest åpenbare her er jo å bo i nærheten av arbeidsplassen. Men innen transport, bygg og anlegg er dette gjerne enklere sagt enn gjort.

Det er jo ikke lett å legge opp bostedsvalg i henhold til hvor neste anleggsprosjekt man skal jobbe med befinner seg. Dermed blir løsningen gjerne å finne en måte å reise på som ikke utgjør unødvendig mye dødtid.

Bor du i deler av landet med et godt utbygd lokalt togtilbud, kan dette utgjøre en sjanse til å få mye gjort på vei til og fra jobb. Dette gjelder i hovedsak de som jobber mye på sin bærbare PC. Da kan et togsete utgjøre et fint lite kontor som kan benyttes daglig. Klart det er fint å kunne unnagjøre dagens administrasjonsoppgaver, nødvendig kommunikasjon via e-post og annet før arbeidsdagen engang har begynt.

Også bruk av andre kollektivtransporttilbud kan by på fordeler. For eksempel kan man spare tid på å slappe opp og samle overskudd på bussen eller trikken. Dette kan være langt gunstigere enn å måtte konsentrere seg bak bilrattet timer av gangen.

Optimer hjemmekontoret

Stadig flere norske arbeidstagere, også innen sektorer som transport og anlegg, jobber deler av uken hjemme. Da er det av den største betydning at forholdene legges til rette for effektiv jobbing på hjemmekontoret.

Å ha en egen plass som kun er avsatt til nettopp å tjene som kontor er helt grunnleggende. Hvis du jobber noen ganger på kjøkkenbordet, andre ganger på spisebordet, i ny og ne på soverommet, og så videre kan det bli vanskelig å konsentrere seg. Langt bedre å ha en fast plass.

Det beste er å avsette et eget rom til formålet. Da får man et kontor hvor man enkelt kan oppnå godt fokus. Man får også et rom man kan forlate, og dermed være hjemme og ikke på jobb i sitt eget hus selv om det også er arbeidsplass. Dette er viktig for at jobbing i hjemmet ikke skal gå utover bokvaliteten.

Ikke alle har anledning til å sette av et helt rom som ensrettet kontor. Da er det å anbefale å kjøpe for eksempel en fast pult som utelukkende brukes til å utføre arbeidsoppgaver på.

Kutt tidsbruk på daglige gjøremål

De fleste bruker en del tid på daglige ærender. Setter du deg ned og teller antall timer som går med til å for eksempel kjøpe mat og andre dagligvareprodukter, vaske og lage mat på ukentlig basis, vil du se at tallet er betydelig. Her kan det være mye å tjene på effektivisering.

En god løsning er å bestille matbokser fra en leverandør som HelloFresh. Da får du levert hele ukens forsyning av matvarer hjem, slik at du ikke lenger behøver å besøke matbutikken så ofte.

Du kan også benytte deg av oppskrifter fra HelloFresh. De lar deg tilpasse ukens måltider i henhold til din smak og preferanser. Selskapet varter blant annet opp med oppskrifter for måltider som kan tilberedes på svært kort tid. Klart dette er effektivt.

Send til en kollega

0.016