23948sdkhjf
Sponsored content

Oppdag Islands spektakulære fossefall og geysirer

Island er kjent for sin unike natur og spektakulære landskap. Landet er preget av vulkansk aktivitet og isbreer, som skaper fantastiske fossefall og geysirer.

Her kan du oppleve naturens krefter på nært hold og bli overveldet av Islands naturlige skjønnhet.

Vulkansk aktivitet og isbreer

Island ligger på den midtatlantiske ryggen, hvor den eurasiske og den nordamerikanske tektoniske platen møtes.

Dette skaper en unik geologisk situasjon, som resulterer i hyppig vulkansk aktivitet. Landet har over 30 aktive vulkaner, og utbruddene har formet landskapet over tid.

Landet har et unikt landskap som er formet av vulkansk aktivitet og isbreer, samtidig skaper dette ideelle forhold for dannelse av fossefall og geysirer.

Den unike naturen er nok den største motivasjonen for å reise til Island, da det er noe som må oppleves med egne øyne. 

Gullfoss

Gullfoss er en av Islands mest kjente fossefall og et imponerende syn. Fossen ligger i elven Hvítá og består av to trinn, hvor vannet stuper ned i en kløft.

Den øverste delen av fossen er 11 meter høy, mens den nedre delen er 21 meter høy.

Gullfoss er spesielt imponerende om sommeren når smeltevannet fra isbreene strømmer ned i elven og skaper en kraftig strøm av vann.

Fossen blir da omgitt av et vakkert landskap med grønne enger og klipper, i tillegg til at det er flere utsiktspunkter hvor du kan beundre den majestetiske naturen.

Synet av det kraftige vannet som kaster seg ned i kløften er virkelig imponerende og et must-see for besøkende på Island.

Geysir og fossefall

Geysir er en av Islands mest berømte geotermiske kilder og har gitt navn til fenomenet "geysir".

Den opprinnelige Geysir er ikke lenger aktiv, men den nærliggende Strokkur er fortsatt aktiv i tillegg til at den utbryter med jevne mellomrom.

Selv om Geysir ikke er like aktiv som den en gang var, er den omkringliggende geotermiske regionen fremdeles full av andre geysirer som Strokkur, som spruter vann opp til 30 meter i luften hvert 5-10 minutt.

Seljalandsfoss er en av de mest kjente fossefallene, og det unike med dette fossefallet er at du kan gå bak det samt oppleve det fra en annen vinkel.

Skógafoss er en annen imponerende foss som skal være kjent for sin brede vannstrøm og regnbuer som dannes i solskinnet.

Uansett hvor du reiser på Island, er sjansene store for at du vil støte på en vakker foss eller geysir.

Oppdag Islands spektakulære fossefall og geysirer og la deg bli overveldet av naturens krefter.

Utforsk det unike landskapet og nyt den vakre naturen som Island har å by på. Disse naturlige underverkene er virkelig spektakulære og gir en unik opplevelse av Islands rå og vakre natur.

Send til en kollega

0.015