35.000 tonn laks ut fra OSL med Emirates

I løpet av to år har Emirates fløyet ut nær 35.000 tonn laks fra Gardermoen til sentrale markeder i Midtøsten og Øst-Asia.

Det ukentlige fraktflyet til Emirates SkyCargo er av typen Boeing 777 og har en kapasitet på nesten 100 tonn last per flyvning.
Det ukentlige fraktflyet til Emirates SkyCargo er av typen Boeing 777 og har en kapasitet på nesten 100 tonn last per flyvning. Foto: Emirates
Publisert Oppdatert

Etter oppstarten den 11. oktober 2016 har det hver tirsdag gått et dedikert fraktfly av typen Boeing 777 fra Oslo til Dubai. Det ukentlige fraktflyet til Emirates SkyCargo – fraktdivisjonen til Emirates – har en kapasitet på nesten 100 tonn last per flyvning og bidrar til internasjonal handel mellom Norge og resten av verden. I tillegg til fraktflyet transporterer SkyCargo også last på det daglige passasjerflyet til Emirates til og fra Oslo – en rute som startet opp i september 2014.

Høy kvalitet

Norge er i verdenstoppen på eksport av sjømat. Fra januar til august 2018 ble verdien av lakseeksport alene estimert til fire milliarder dollar, ifølge tall fra Norges sjømatråd. De siste to årene har Emirates SkyCargo, Emirates fraktdivisjon, totalt fraktet nær 35.000 tonn med norsk laks fra Oslo til sentrale markeder i Midtøsten og Øst-Asia.

Flyselskapets innovative kjølesystemer, Emirates Fresh, hevdes å sikre at sjømaten kommer raskt fram i frisk tilstand til over 160 land over hele verden. SkyCargo har sin hub i Dubai og sjømaten fraktes gjennom en uavbrutt kjølekjede før den lastes ombord i nye fly på vei mot sin endelige destinasjon.

– Norsk sjømat er ettertraktet i markeder over hele verden, og for eksportørene er det uhyre viktig at maten holder høy kvalitet når den ankommer endelig destinasjon. I Emirates SkyCargo tar vi ferske råvarer på alvor, og jobber hver dag for å sikre at sjømaten beholder samme gode kvalitet gjennom hele transporten, sier norgessjef i Emirates, Terje Grue.

Foruten laks frakter Emirates SkyCargo blant annet også legemidler, flymotorer, skipspropeller og andre typer reservedeler til den maritime industrien ut fra Gardermoen.