60.000 ordrelinjer på én time i WMS-test

"Hvor mye kan vi være sikre på at WMS-systemet deres kan håndtere?" Det ville en ny kunde ha svar på fra Apport Systems.

Selv om testen tilsvarte en oppgavebelastning som ingen lagre i Norden har i virkeligheten, ble ikke systemet ikke presset til det ytterste og serveren brukte bare halve kapasiteten sin. Illustrasjon
Selv om testen tilsvarte en oppgavebelastning som ingen lagre i Norden har i virkeligheten, ble ikke systemet ikke presset til det ytterste og serveren brukte bare halve kapasiteten sin. Illustrasjon Foto: ScanStockPhoto
Sist oppdatert
– Siden vi ikke er størst på markedet, vil det jo være noen kunder som gjerne vil ha bevis på at vi kan klare de største oppgavene, forteller salgsdirektør Asger Sandberg Petersen i Apport Systems. Arkivfoto
– Siden vi ikke er størst på markedet, vil det jo være noen kunder som gjerne vil ha bevis på at vi kan klare de største oppgavene, forteller salgsdirektør Asger Sandberg Petersen i Apport Systems. Arkivfoto Foto: Henning Ivarson

Ta ordremengden fra en hel dag på de største danske lagrene og eksekver den på kun én time.

Det var i grove trekk utfordringen som Apport Systems nylig ble stilt overfor da en stor europeisk virksomhet ville forsikre seg om at Apport WMS nå også er robust nok til å klare ekstreme spissbelastninger.

– Siden vi ikke er størst på markedet, vil det jo være noen kunder som gjerne vil ha bevis på at vi kan klare de største oppgavene, forteller salgsdirektør Asger Sandberg Petersen i Apport Systems. – Det viste testen heldigvis at vi kan. Selv om testen tilsvarer en oppgavebelastning som ingen lagre i Norden har i virkeligheten, ble systemet faktisk ikke presset til det ytterste – serveren brukte bare halve kapasiteten sin, fortsetter Petersen.

 

To tester

Faktisk var det ikke bare snakk om én, men to tester, som foregikk ved at systemet mottok en rekke konkrete ordredata fra en programvare. Deretter skulle ordrene eksekveres.

Ved den ene av testene skulle systemet for eksempel generere plukkejobber for 4.500 ordrer med 60.000 ordrelinjer og volum- og kasseberegne alle, samtidig som det skulle motta skanning av 1.400 varer og generere oppfyllingsjobber på 1.000 lokasjoner. I løpet av en time skulle de 4.500 ordrene være avsluttet og returnert til ERP-systemet.

– Det har også vært bra for oss å bli sendt gjennom denne testen, for heller ikke vi har visst hvor den øvre grensen lå. Det gjør vi for så vidt fremdeles ikke, men den ligger i hvert fall over dette scenarioet, som jo nærmest ikke er noe man støter på i virkeligheten. For å gjøre systemet klart, kjørte vi selv en rekke tester på forhånd hvor vi fant noen flaskehalser som kun blir synlige når man stresser systemet ekstremt. De har vi dermed kunnet rydde opp i, så nå er plattformen optimert, sier Asger Sandberg Petersen.

– Men en ting er test, noe annet er virkelighet. Hva kan man egentlig bruke testresultatene til?

– Testen har blitt avviklet på en server som er tilgjengelig mot betaling, så testoppsettet har vært realistisk. Men det er klart at når det foregår i et live-miljø, er systemet også avhengig av en it-infrastruktur i virksomheten som vi ikke er herre over. Men nå har vi i hvert fall bevis for at systemet i seg selv kan klare ethvert press. Så fundamentet er på plass, sier Asger Sandberg Petersen, som avslutningsvis legger til at den potensielle kunden ble overbevist og underskrev kontrakten.

Denne saken ble første gang publisert 20/05 2016, og sist oppdatert 06/04 2017