Brubakken med gigantisk oppkjøp

Satser stort på landsomfattende truckvirksomhet i Sverige

Gigantic Maskin i Mora AB er markedsleder innen truck og maskinvirksomhet i Dalarna.
Gigantic Maskin i Mora AB er markedsleder innen truck og maskinvirksomhet i Dalarna. Foto: Brubakken
Sist oppdatert
Adm. direktør Hans Funk (t.v.) i Gigantic Maskin i Mora  og adm. direktør Markus Åberg i Brubakken AB er begge fornøyd med avtalen.
Adm. direktør Hans Funk (t.v.) i Gigantic Maskin i Mora og adm. direktør Markus Åberg i Brubakken AB er begge fornøyd med avtalen. Foto: Brubakken

Gigantic Maskin i Mora AB er markedsleder innen truck og maskinvirksomhet i Dalarna. Selskapet er store på truckutleie og tilbyr i tillegg service og salg av maskiner. Virksomheten har verksteder i Mora og Falun og i tillegg en rekke serviceteknikere på veien i servicebiler i hele Dalarna, heter det i en pressemelding.

– Gjennom oppkjøpet av Gigantic styrker Brubakken ytterligere sin posisjon og utleieflåte. En kombinasjon av oppkjøp og organisk vekst gjør at vi nå utvikles til en riksdekkende aktør i maskinbransjen, sier Markus Åberg, adm. direktør i Brubakken AB, som etter oppkjøpet kommer til å ha en omsetning på 340 millioner svenske kroner.

 

Landsomfattende truckvirksomhet i Sverige

Brubakken har de siste årene satset stort for å bygge opp en landsomfattende truckvirksomhet i Sverige.

– Oppkjøpet av Gigantic Maskin i Mora er siste steg på veien for å få en landsdekkende serviceorganisasjon. Vi mener nå at vi har et godt grunnlag for videre vekst i Sverige og forventer at den svenske truckvirksomheten vil ta igjen vår norske virksomhet innen 2018, sier Magnus Vold, konsernsjef i Brubakken.

Selskapet representerer kjente maskinmerker som Konecranes, TCM, Hubtex, Mafi, Kamag, Seacom, Logister, JLG, Omme, Ruthmann og TIME/Versalift. Brubakken har hovedkontor i Porsgrunn og 20 verksteder i Norge, Sverige og Estland. Konsernet har ca 170 ansatte hvorav nesten 100 serviceteknikere og omsetter for ca 750 millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017