CargoNet satser sørover

CargoNet vil fra 3. september sette opp et eget tog til Skåne med direkteforbindelse til kontinentet.

CargoNet har inngått et samarbeid med Kombiverkehr og Hupac og det  innebærer at kundene kan sende direkte fra hele Norge til hele kontinentet.
CargoNet har inngått et samarbeid med Kombiverkehr og Hupac og det innebærer at kundene kan sende direkte fra hele Norge til hele kontinentet. Foto: Hupac
Sist oppdatert

Toget er tilrettelagt for containere og semitrailere, og er tilknyttet det norske innenriksnettet til CargoNet. Det er inngått et samarbeid med jernbaneselskapene Kombiverkehr og Hupac i Tyskland og Sveits som gir muligheter for videreforsendelser i deres nettverk over hele kontinentet. Dette innebærer at kundene kan sende direkte fra hele Norge til hele kontinentet.

CargoNet starter i første omgang opp med Trelleborg som nav mot kontinentet, men vil videreutvikle løsningen til også å gjelde Malmö.

– Vi ser på dette som en milepæl i vår satsing på å få gods over fra bil til bane allerede før bilene kommer til Norge, sier administrerende direktør Arne Fosen i CargoNet.

CargoNet starter i første omgang opp med Trelleborg som nav mot kontinentet, men vil videreutvikle løsningen til også å gjelde Malmö.
CargoNet starter i første omgang opp med Trelleborg som nav mot kontinentet, men vil videreutvikle løsningen til også å gjelde Malmö. Foto: CargoNet

Denne saken ble første gang publisert 17/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017