23948sdkhjf

Constructor er blitt spanskeid

Gonvarri Steel Services har kjøpt Constructor Group, en av Europas største leverandører av lagerløsninger.

Den nye spanske eieren har 36 fabrikker i 17 land og hadde i 2017 en omsetning på nær 3 milliarder euro. Selskapet har nå endret navn til Gonvarri Material Handling (GMH) og kommer til å fortsette å operere med de veletablerte varemerkene Constructor, Dexion og Kasten i både Europa og resten av verden.

– Jeg ser bare fordeler med å få en industriell eier som Gonvarri, både for våre kunder og oss som selskap, sier Kristian Nodeland, adm. direktør i Constructor Norge AS.

Lange norske røtter

Constructor Norge har røtter tilbake til Høvik Verk som ble etablert som glassverk i 1856 og som i 1948 startet produksjon av stålreoler. Det ble kjøpt opp av finske Kasten og Kasten Høvik ble etablert i 1989. Syv år senere blir svenske Electrolux Constructor kjøpt opp og selskapet skiftet navn til Constructor Group.

I 1994 kommer Kjell Inge Røkke på banen og Constructor Group blir kjøpt opp av RGI. Fem år senere ble det inngått en fusjon med britiske Dexion og konsernet endret navn til Dexion Group. Etter store omstruktureringer i 2004 skiftet selskapet på nytt navn, denne gang til Aker Material Handling. I 2007 gjennomførte Røkke en «ryddeprosess» og selskapet ble solgt til det private investeringsselskapet Altor som ett år senere gjeninnførte Constructor Group.

– For Altor har det vært spennende ti år med Constructor Group, sier Pål Stampe, partner hos Altor Equity Partners og styremedlem i Constructor Group. – Vi har hatt en lang reise sammen, og ett en veldig positiv utvikling de siste årene. Vi tror at Gonvarri er en utmerket og engasjert langsiktig ny eier, fortsetter Stampe.

Abonner på Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094