23948sdkhjf

Dachser: Fortsatt god fremgang i Norge

Dachser Norway AS fortsetter den gode veksten selskapet har hatt de siste årene. Den forklares med et konsekvent fokus på kvalitet.

Helt siden Dachser overtok Haugsted-gruppen i 2005 har Dachser Norway AS hatt vekst i omsetningen, men den skjøt for alvor fart etter at selskapet tok i bruk sin nye terminal på Vinterbro i 2012. Omsetningen i 2017 endte på 208 millioner kroner, en økning på 8,9 prosent sammenlignet med året før. Resultat før skatt ble på 17,4 millioner kroner som er en økning på over 25 prosent sammenlignet med året før.

Den gode veksten i både omsetning og resultat forklares også i år med et konsekvent og dedikert fokus på vekst, utvikling og lønnsomhet i alle forretningsområdene til virksomheten.

– Vi har en stødig økning av kunder som velger oss på grunn av kvalitet og styrken i vår produktportefølje. I bunnen ligger det et sterkt nettverk med ensartede systemer, og det er særlig leveringstidene våre, et høyt fokus på god kundeservice, samt dyktige og kompetente medarbeidere som gjør at vi fortsetter å vokse, sier Hans-Thomas Andersen, daglig leder i Dachser Norway AS.

Stabil drift i Norden

Også den samlede omsetningen til Dachser Nordic har de siste årene vært i en jevn vekst. I fjor endte den på 1,35 milliarder kroner, som imidlertid bare er en økning på 1,7 prosent sammenlignet med året før.

– Vi er glade for å kunne avlegge et samlet sett tilfredsstillende regnskap. Det er en dempet økning sammenlignet med fjoråret, men dette skyldes en endret sendingsprofil, sier René Sidor, som ved årsskiftet overtok som daglig leder for Dachser Nordic.

Han kom da fra stillingen som daglig leder for Dachser Denmark og har derfor selv bidratt aktivt til den positive utviklingen som Dachser Nordic har opplevd de siste fem årene.

– Det viktigste for meg er å sikre en fortsatt positiv utvikling og samtidig opprettholde stabiliteten. Vi har et solid fundament som vi kan utvikle oss fra, og derfor er det viktig at vi opprettholder stabiliteten som vi har bygd opp. Generelt er vi inne i en svært god utvikling som vi akter å fortsette, sier René Sidor.

Konsernet passerte 6 milliarder euro

I regnskapsåret 2017 oppnådde Dachser for første gang en omsetning på mer enn 6 milliarder euro. Den globale og familieeide tyske logistikkleverandøren økte bruttoomsetningen med 7,2 prosent til 6,12 milliarder euro. Dachser satte også andre rekorder med håndtering av totalt 81,7 millioner forsendelser (+2,1 prosent) med en totalvekt på 39,8 millioner tonn (+4,3 prosent). Konsernet har egen organisasjoner i 44 land med til sammen over 29.000 ansatte.

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064