Dachser i fortsatt vekst

Dachser rapporterer om en vekst også i 2018: Den globale logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro.

Dachsers forretningsområde Road Logistics fikk i fjor en nettomsetning på 4,47 milliarder euro, en økning på 6,6 prosent fra året før. Det andre forretningsområdet Air & Sea Logistics hadde en nettoomsetning på 1.185 millioner euro, omtrent som året før.
Dachsers forretningsområde Road Logistics fikk i fjor en nettomsetning på 4,47 milliarder euro, en økning på 6,6 prosent fra året før. Det andre forretningsområdet Air & Sea Logistics hadde en nettoomsetning på 1.185 millioner euro, omtrent som året før. Foto: Dachser
Publisert Oppdatert

Antall forsendelser økte i fjor med 2,5 prosent til 83,7 millioner og den samlede tonnasjen økte med 3 prosent til 41,3 millioner tonn.

Samtidig melder den globale logistikkleverandøren om at visse utfordringer tydeligere: mangelen på yrkessjåfører og logistikkagenter, potensielle flaskehalser i kapasiteten som følge av markante sesongtopper og mangel på lastekapasitet, samt økende usikkerhet om kjøreforbud for diesellastebiler, brexit og fremtiden for internasjonale handelsforbindelser.

Dachser er et familieeid tysk selskap med over 30.000 ansatte på nær 400 steder i 44 land.
Dachser er et familieeid tysk selskap med over 30.000 ansatte på nær 400 steder i 44 land. Foto: Dachser

– I 2018 ble det klart at logistikken måtte ha fokus på å forvalte knappe ressurser, sier selskapets toppsjef, Bernhard Simon. – Med denne bakgrunnen er det viktig å håndtere veksten med et formål og på en slik måte at vi opprettholder en sunn balanse mellom kvalitet, prosesser og kostnader. Bærekraftig vekst er det eneste som vil komme ansatte og kunder til gode, fortsetter Simon.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse