… den andres brød

Uken etter at eierne av norske Cargolink besluttet å avvikle selskapet, melder svenske Green Cargo at de utvider virksomheten sin i Norge.

Foto: Green Cargo
Sist oppdatert
Adm. direktør Jan Kilström i Green Cargo forteller at selskapet har planlagt å utvide virksomheten på det norske markedet. Nedleggelsen av Cargolink påskyndet prosessen.
Adm. direktør Jan Kilström i Green Cargo forteller at selskapet har planlagt å utvide virksomheten på det norske markedet. Nedleggelsen av Cargolink påskyndet prosessen. Foto: Green Cargo

Green Cargos administrerende direktør, Jan Kilström, opplyser i en pressemelding at kunder på det norske markedet har kontaktet selskapet med et ønske om at selskapet i større grad en tidligere skal utvikle sin virksomhet i Norge.

 

Nordens største

Green Cargo AB er eid av den svenske staten og er Nordens største og mest erfarne aktør innen jernbanelogistikk. Selskapet ble etablert i 2001 som en videreføring av SJ Gods da Statens Järnväger ble splittet opp i flere selskaper.

Green Cargo har ca. 2.000 ansatte, rundt 400 lokomotiver og 4.000 jernbanevogner. Hittil har selskapet hatt en relativt liten andel av jernbanetransportene i Norge sammenlignet med i Sverige og Danmark.

Jan Kilström opplyser at de allerede før nyheten om Cargolink hadde diskutert å utvide virksomheten på det norske markedet.

– Nedleggelsen av Cargolink har gjort at vi har påskyndet planleggingen vår. Vi har god dialog med kundene våre og anses å være en erfaren aktør og god arbeidsgiver, sier Kilström.

Green Cargo har som ambisjon å utvide sin virksomhet her i landet allerede den 18. mars når Cargolink planlegger å legge ned sin jernbanevirksomhet.

Green Cargo eies av den svenske staten og er Nordens største aktør innen jernbanelogistikk. Konsernet har ca. 2000 ansatte og en årsomsetning på ca. 3,9 milliarder SEK (2015).
Green Cargo eies av den svenske staten og er Nordens største aktør innen jernbanelogistikk. Konsernet har ca. 2000 ansatte og en årsomsetning på ca. 3,9 milliarder SEK (2015). Foto: Green Cargo

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2016, og sist oppdatert 06/04 2017