DHL ruller ut pakkeautomater

DHL Express imøtekommer kundenes behov om fleksible henteløsninger og utplasserer sine første 15 selvbetjente hentestasjoner i Norge.

I første omgang utplasserer DHL Express 15 pakkeautomater i Norge; ni i Oslo og to i henholdsvis Bergen, Trondheim og Stavanger. Foto: DHL
I første omgang utplasserer DHL Express 15 pakkeautomater i Norge; ni i Oslo og to i henholdsvis Bergen, Trondheim og Stavanger. Foto: DHL
Sist oppdatert

DHL Express merker godt den rivende utviklingen av e-handelen, og Terje Aarbog, adm. direktør i DHL Express Norge anslår at 20 til 30 prosent av varene som flys inn til Norge leveres til privatmarkedet.

– Kundene våre bestiller stadig oftere på nett, og det er viktig for oss å tilpasse løsningene våre etter endringer i markedet, sier Aarbog. – Nå kan de også hente pakker fra våre leverandører i automatiske hentestasjoner, helt uten kø.

Unik SMS-kode

Når du bestiller pakker på nett kan du selv velge hvor og når det er mest beleilig å hente pakken. Du mottar en SMS når pakken er klar for henting på din valgte lokasjon. Den inneholder en unik tallkode. Koden taster du inn på Swipboxens touch-skjerm og luken som inneholder pakken din åpnes. Koden er gyldig helt til pakken blir hentet.

– Vi er opptatt av sikkerheten både for kunder og forhandlere og har funnet en løsning som håndterer pakken på en trygg måte fra bestilling til henting, sier Aarbog.

Fortsettelse av samarbeidet med Reitan

Løsningen er allerede rullet ut i blant annet Finland og Sverige med stor suksess, og nå står Norge for tur. Etter planen skal 15 bokser nå snart i landets fire største byer: ni i Oslo og to i henholdsvis Bergen, Trondheim og Stavanger.

I fjor høst inngikk DHL Express og Reitan Convenience et samarbeid om utlevering av ekspresspakker i nærbutikker. Aarbog forteller at de har fått gode tilbakemeldinger fra kundene på disse leveringstjenestene, og fleste pakkestasjonene skal plasseres i butikkene til Reitan Convenience som er Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017