DSD selger Nor Lines

DSD har inngått avtale om salg av Nor Lines til islandske Eimskip.

Nor Lines har lenge slitt med dårlige resultater. Selskapet omsatte i fjor for en drøy milliard kroner og hadde et negativt driftsresultat på 75 millioner kroner og et resultat før skatt på minus 51 millioner.
Nor Lines har lenge slitt med dårlige resultater. Selskapet omsatte i fjor for en drøy milliard kroner og hadde et negativt driftsresultat på 75 millioner kroner og et resultat før skatt på minus 51 millioner. Foto: Henning Ivarson
Sist oppdatert

Avtalen er med forbehold om godkjennelse fra Konkurransetilsynet og forventes å tre i kraft tidlig i 2017.

DSD (Det Stavangerske Dampskibsselskap) startet prosessen med finne en strategisk løsning for Nor Lines tidlig i 2016.

– Etter flere krevende år er det blitt klart for oss at selskapet behøver å bli en del av en større struktur og at konsolidering er nødvendig for å videreutvikle selskapet, opplyser Ingvald Løyning, konsernsjef i DSD i en pressemelding.

– I prosessen er vi blitt godt kjent med Eimskip og vi er overbevist om at dette er en god løsning for Nor Lines sine kunder og ansatte, fortsetter Løyning.

DSD vil fortsatt være eier av de to nye skipene, Kvitbjørn og Kvitnos, men de vil seile for Eimskip / Nor Lines.

Eimskip er et tradisjonsrikt selskap på Island og er notert på Nasdaq Island. Selskapet ble stiftet i 1914, har en global virksomhet med 58 kontorer i 19 land og sysselsetter over 1600 ansatte. Omtrent halvparten av Eimskip inntekter kommer fra virksomhet utenfor Island.

Etter salget av Nor Lines vil DSD fokusere på kollektivtransport gjennom datterselskapene Norled og Tide, samt internasjonal shipping.

DSD vil fortsatt være eier av de to nye skipene, Kvitbjørn og Kvitnos.
DSD vil fortsatt være eier av de to nye skipene, Kvitbjørn og Kvitnos. Foto: Nor Lines

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017