Effektiv rangering i Bergen

Også Bring Logistics, avdeling Bergen, har tatt i bruk en Kamag Wiesel for rangering av ulike lastbærere.

Foto: Bring
Sist oppdatert

Rangeringsmaskinen er levert av Brubakken og skal fortrinnsvis bruker til rangering av vekselflakcontainere, men er også utstyrt med svingskive og en VBG-kobling for rangering av semitrailere og tilhengere.

Betjenes med joystick

Maskinen er bygget etter spesifikasjoner utarbeidet i samråd med brukeren, og hvor man også tok utgangspunkt i en tilsvarende maskin som ble levert til Bring i Trondheim i fjor. Nytt er imidlertid at både valg av kjøreretning, betjening av containerlåser, hev/senk av svingskive og åpning av lås for king pin utføres med en joystick.

Rangeringsmaskinen har en Mercedes-Benz-motor som imøtekommer steg IIIB og er utstyrt med blant annet klimaanlegg og Grammer komfortsete med varme.

I tillegg til komfortaspektet er det også lagt vekt på sikkerhet med ryggekamera, LED arbeidslys både foran og bak og anti-sklimaling på alle gangbare flater på løfterammen. Videre er det montert sensorer som registrerer at container er tilstrekkelig låst. Dersom det ikke er tilfelle kan maskinen kun kjøres i 6 km/t.

Det er inngått serviceavtale mellom Brubakken AS avd Bergen og Bring på maskinen.

Etter at rangeringsmaskinen på det norske markedet i 2013 er den blitt tatt i bruk av en rekke selskaper som blant annet Coop, Ahlsell, DHL, Bring og ikke minst IPS (Industripartner Skandinavia) som står for internrangering for PostNord på Alfaset og Langhus.
Etter at rangeringsmaskinen på det norske markedet i 2013 er den blitt tatt i bruk av en rekke selskaper som blant annet Coop, Ahlsell, DHL, Bring og ikke minst IPS (Industripartner Skandinavia) som står for internrangering for PostNord på Alfaset og Langhus. Foto: Bring

Denne saken ble første gang publisert 09/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017