23948sdkhjf

Emirates på Gardermoen

Det første ruteflyet til Emirates landet på Oslo Lufthavn 2. september. Nå kan både norske reisende og eksportindustrien trekke fordelene av daglige flyvninger til Dubai. Boeing 777-300ER-maskinen har en cargokapasitet på 23 tonn.

Det første flyet ble tatt imot av konsernsjefen i Avinor, Dag Falk-Petersen sammen med partnere fra reiselivsbransjen og media. Et følge av norske virksomhetsledere basert i Dubai fulgte representanter fra Emirates på det første flyet til Oslo. Rundt 1.200 nordmenn er bosatt i De Forente Arabiske Emirater (FAE).

Støtter norsk handel

FAE og Norge har et årlig handelspartnerskap anslått til 245 millioner euro, og den nye direkteruten vil styrke de økonomiske koblingene. Nesten 70 norske bedrifter har en aktiv tilstedeværelse i FAE med olje, gass og shipping som de største næringene. Flere norske selskap bruker Dubai som nav for deres aktiviteter i Midtøsten, Afrika og Asia.

Fersk laks og Emirates SkyCargo

Mer enn 100.000 tonn fersk norsk laks flys til destinasjoner rundt hele verden hvert år. På den første flyvningen ut fra Oslo lufthavn ble fersk laks fraktet til Dubai og Kuala Lumpur. Likeledes levende kongekrabber til Incheon i Sør-Korea, samtidig som lasten også inneholdt farmasøytiske produkter og elektronikk som skulle transporteres til andre destinasjoner i Emirates sitt rutenettverk.

Selskapet har for øvrig hatt en solid tilstedeværelse i det norske markedet selv før åpningen av direkteruten. Cargo-delen av selskapet har vært aktiv i frakt av laks via København, Stockholm, Hamburg, Düsseldorf og Amsterdam.

Flytransport har en viktig rolle i mange næringers globale leveringskjede. Emirates SkyCargo forventer at cargokapasiteten på 23 tonn per flyvning gjør det lettere å transportere mer mat og andre typer frakt som deler til skip. Daglige flyvninger er særlig viktig for virksomheter som driver strømlinjeformede operasjoner som avhenger av raske og nøyaktige leveranser.

Emirates sin rute til Oslo tar av fra Dubai som EK159 kl. 07:00 og ankommer til Oslo Lufthavn, Gardermoen kl. 12:10. Flyet returnerer som EK160 kl. 13:55 og ankommer Dubai International Airport kl. 22:50 (gjeldende sommerrute).

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109