Renault Trucks: Ny og lett modell fra 3,5 til 7,5 tonn

Ny og lett modell fra 3,5 til 7,5 tonnRenault Trucks har utvidet sin nye D-serie av distribusjonsbiler med modellen D Cab 2 m. Med totalvekter fra 3,5 til 7,5 tonn skal den være ideell for små og mell...

Publisert Oppdatert

Ny og lett modell fra 3,5 til 7,5 tonn

Renault Trucks har utvidet sin nye D-serie av distribusjonsbiler med modellen D Cab 2 m. Med totalvekter fra 3,5 til 7,5 tonn skal den være ideell for små og mellomstore oppdrag i bynære strøk.

I likhet med forgjengeren Renault Maxity, er også D Cab 2 m utviklet i nært samarbeid med Nissan Motor. Betegnelsen 2 m gir svar på førerhusbredden, og den kompakte størrelsen gjør den lett å manøvrere i tettbygde strøk hvor den vil egne seg godt til små og mellomstore oppdrag.

Denne letteste modellserien til Renault Trucks er utstyrt med en ny 3-liters motor med effekter fra 150 til 180 hk og 6-trinns manuell girkasse. 7,5-tonns utgaven kan imidlertid også utstyres med et automatisert girskiftsystem.

Romslig førerhus

I følge forhåndsomtalen fra Renault Trucks er innredningen utformet med sjåførens komfort i tankene. Ergonomien skal være godt ivaretatt, og alle kontroller skal være enkelt innen rekkevidde. Førerhuset oppgis å være romslig og ha mange lagringsmuligheter slik at sjåførens arbeidsdag skal bli enklere og mer behagelig.

Fra 2,8 til 120 tonn

D Cab 2 m utfyller den nye D-serien til Renault Trucks som består av modellseriene D og D Wide. Førstnevnte har totalvekter fra 10 til 18 tonn og en førerhusbredde på 2,1 meter. D Wide spenner fra 18 til 26 tonns totalvekt og har et førerhus på 2,3 meters bredde. De ble lansert tidligere i år, samtidig med den nye T-serien med langtransportbiler.

Renault Trucks kan tilby kjøretøyer med totalvekter fra 2,8 til 120 tonn. Produsentens intensjoner om en lastebil som er designet for effektivt å oppfylle sitt formål om å generere overskudd, være pålitelig, beskytte kundens virksomhet og gjøre sjåførene stolt, hevdes i forhåndsomtalen å gå igjen også i denne nye lette serien.

1. januar i år overtok Volvo Norge det operative ansvaret for Renault Trucks her i landet, for øvrig på lik linje med det som har skjedd i de aller fleste europeiske land.

- Lasse Steiner, pris- og produktsjef i Volvo Norge AS opplyser at D cab 2 m vil bli introdusert på det norske markedet i april/mai 2014, i forbindelse med at det vil bli gjennomført en karavane bestående av alle de nye lastebilmodellene til Renault Trucks.

www.logistikk-ledelse.no © 2013