Solberg Bil satser tyngre på nyttekjøretøy

Fordforhandleren Solberg Bil i Skien utvider i Telemark og overtar Ford-agenturet fra Jorkjend Porsgrunn. Ekspansjonsplanene inkluderer også økt satsing på nyttekjøretøy med etablering av et fullverdig Ford Transit Senter.

Solberg Bil AS i Skien er énmerkeforhandler av Ford. Nå overtar selskapet Fordagenturet fra Jordkjend Porsgrunn. Foto: Ford Motor Norge
Solberg Bil AS i Skien er énmerkeforhandler av Ford. Nå overtar selskapet Fordagenturet fra Jordkjend Porsgrunn. Foto: Ford Motor Norge
Sist oppdatert

Avtalen om overtakelsen av Fordagenturet fra Jorkjend Porsgrunn ble inngått i tett samarbeid med Ford Motor Norge AS og vil skje senest 1. desember.

- Vi er overbevist om at dette er en god løsning for Ford i Skien og Porsgrunnsområdet, sier salgsdirektør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg, som ikke legger skjul på at det foreligger solide vekstplaner for Ford i Telemark.

- Solberg Bil AS har vist vilje til investering i Ford og ikke minst evne til å levere volumer over tid. Énmerkeforhandleren oppnår en større markedsdekning og vil forsterke salget av Ford i hele sitt utvidede nedslagsfelt, uttaler Berg.

Ford Transit Senter

Som et ledd i de etablerte vekstplanene vil Solberg Bil intensivere sin satsning på nyttekjøretøy med etablering av et fullverdig Ford Transit Senter.

Selskapet vil også oppruste sitt allerede flotte anlegg i Skien ytterligere, til fullt og helt å innfri Fords nye standarder til å bli en fullverdig Ford Store med utstilling av Fords komplette modellutvalg og tilbud av alle tilhørende tjenester. Solberg Bil vil med dette bli en av de første komplette Ford Store fasiliteter i Norge.

- Vi er svært godt fornøyd med løsningen, uttaler daglig leder i Solberg Bil, Ole B. Solberg, som ikke legger skjul på at Fords ekspansive modellprogram både på nyttekjøretøy og personbil gir store muligheter.

- Sammen med Ford Motor Norge vil vi løpende vurdere om det blir ett eller to anlegg for Ford i Skien/Porsgrunnsområdet, sier Solberg.

Les også

Nye Connect prøvekjørt i Norge

Ford i kraftig fremgang

Nye Transit innfrir

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2014, og sist oppdatert 07/04 2017