Wilson Logistics Group: Tester ut nytt integrert logistikkonsept

Wilson Logistics Group:Tester ut nytt integrert logistikkonseptWilson Logistics Group tester for tiden ut et nytt integrert logistikkonsept for outsourcing av transporter, lagerstyring og distribusjon...

Publisert Oppdatert

Wilson Logistics Group:

Tester ut nytt integrert logistikkonsept

Wilson Logistics Group tester for tiden ut et nytt integrert logistikkonsept for outsourcing av transporter, lagerstyring og distribusjon. Kundenes egne datasystemer oppdateres kontinuerlig og automatisk på alle relevante transaksjoner som foregår både på Wilsons lagre, under transport og helt frem til proof of delivery. Hele prosessen blir transparent, og vil gi kunden bedre overblikk og kontroll over godset gjennom kjeden.

Det spesielle med Wilson Logistics nye logistikkonsept er den komplette IT-integreringen som ikke bare oppdaterer kundene med transportinformasjon, men som også inkluderer resten av logistikkjeden.

- Ettersom alle oppdateringer av data skjer automatisk og således ikke behøver å registreres manuelt, kreves det minimale personalinnsats fra kundens side. Når våre kunder mottar en forespørsel fra eksempelvis en av sine kunder, kan man umiddelbart se hva som finnes på lager, hva som er underveis og eksakt når det ankommer. Det sistnevnte gjennom vårt system for tidsbestemte leveranser med null-toleranse på tidsavvik, hevder salgs- og marketingsjef Preben Møller Nielsen i Wilson Logistics Group.

Testes ut i USA

Dokumenthåndteringen er basert på EDI, og inkluderer transportdokumentasjon, proformafakturaer, linker til kunder og tollmyndighet, lageroppdateringer via et lagerstyringssystem, leveranseplaner, ordrer etc. Alle leveransedetaljer - inklusive leveringsbekreftelsen - er tilgjengelig i Wilsons trackingsystem Wiltrack.

- Både mottaker og avsender kan dermed følge forsendelsen over internett. systemet kan også laste ned informasjon fra transportørens IT-system med blant annet faktureringsinformasjon, forklarer Møller Nielsen.

Den nye konseptet testes for tiden ut fra et lager i New Jersey, med distribusjonsservice over hele USA og Canada.

- Vi ser en klar trend i at bedrifter helst vil unngå selv å måtte håndtere sin interkontinentale lagerbeholdning, og i stedet konsentrere seg om kjernevirksomheten, sier konsernsjef Henrik von Sydow i Wilson Logistics Group.

- Ettersom vi har registrert at mange kunder etterspør integrerte høykvalitetsløsninger, har vi store forventninger til det nye konseptet. Det interessante med nettopp vår løsning er at den krever et minimum av innsats fra kundes side, fastslår von Sydow.

Konseptet vil på sikt bli introdusert på de øvrige distribusjonssentra Wilson har rundt i verden.

Wilson Logistics Group selger fly- og sjøtransporter samt logistikktjenester i et internasjonalt nettverk som omfatter datterselskaper i 33 land og med 130 kontorer i Europa, Asia, Australia, New Zealand, samt Nord- og Sør-Amerika. Selskapet har 2.300 ansatte, og hadde en nettofakturering i fjor på 5,8 milliarder svenske kroner.