JYSK

Ett av Danmarks største lagre blir enda større

Distribusjonssenteret til JYSK i Uldum på Jylland skal nå utvides med et fjerde høylager som vil gi en samlet kapasitet på 215.000 paller.

De tre eksisterende høylagrene har hver en grunnflate på 7.800 kvm og er 40 meter høye. Det nye som nå skal bygges blir på 14.100 kvm og 43 meter høyt.
De tre eksisterende høylagrene har hver en grunnflate på 7.800 kvm og er 40 meter høye. Det nye som nå skal bygges blir på 14.100 kvm og 43 meter høyt. Foto: JYSK
Sist oppdatert

JYSK

JYSK åpnet sin første butikk i Århus i 1979 og har i dag over 2.300 butikker og 20.000 medarbeidere i 42 land. Bak JYSK Group står Lars Larsen som blant annet også eier møbelkjedene Bolia.com, IDEmøbler og ILVA. Den samlede omsetningen i Lars Larsen Group er på 25 milliarder danske kroner.

Distribusjonssenteret ble tatt i bruk i 2008 og ligger i den lille byen Uldum mellom Vejle og Horsens på Jylland. Det har en grunnflate på 64.000 kvm og med sine tre høylagre for paller og to tilknyttede miniloadlagre til kasser er distribusjonssenteret allerede ett av Danmarks største. Nå skal det utvides med enda et høylager som både blir større og mer effektivt enn de tre andre.

 

Ferdig i oktober 2017

Lageret betjener JYSKS butikker i blant annet Danmark, Norge, Holland og England. Utvidelsen er en positiv konsekvens av vekst i konsernet. Økt salg har resultert i at JYSK har måttet leie ekstern lagerplass og utvidelsen har som mål at virksomheten igjen kan samle alle sine produkter under ett tak.

– Vi er veldig glade for å komme i gang med de innledende byggearbeidene. Det er et sterkt behov for ekstra kvadratmeter i Uldum og vi har arbeidet med prosjektet i lang tid. Derfor er dette en stor dag for oss, sa Allan Kjærgaard, Executive Vice President Logistics, i forbindelse med at grunnarbeidet startet opp i midten av august.

JYSK opplyser at det nye høylageret blir 164 meter langt, 86 meter bredt og 43 meter høyt. I tillegg skal lagerhallen foran høylagrene utvides betydelig. Byggingen starter i desember og er planlagt ferdigstilt i oktober neste år. Den samlede optimaliseringen av distribusjonssenteret i Uldum forventes å være ferdig i løpet av 2018.

 

Viderefører samarbeidet med Schäfer

Pallene i det nye høylageret vil bli håndtert av SSI Schäfers pallekraner av typen EXYZ. Leveransen inkluderer også et conveyorsystem, nytt varemottak og vareutlevering der pallene blant annet vil bli utlevert til førerløse trucker kjøretøy. I forbindelse med leveransen vil SSI Schäfer også optimere flyten mellom alle fire de fire høylagrene og utvide JYSKs eksisterende bruk av leverandørens logistikkprogramvare WAMAS.

– For JYSK var valget av leverandør for utvidelsen helt naturlig, sier Allan Kjærgaard. Han forteller at det eksisterende distribusjonssenteret er et resultat av godt samarbeid mellom de to selskapene, der SSI Schäfer var totalleverandør av en nøkkelferdig løsning. Senere har de to selskapene samarbeidet om et 100.000 kvm stort fullautomatisk lager i Polen og en utvidelse av høylageret til JYSKs distribusjonssenter i Nässjö i Sverige.

Denne saken ble første gang publisert 22/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017