Får blekket til å sitte på emballasjen

ACT Logimark har introdusert et blekk som sitter selv på overflater belagt med olje eller fett.

Blekket oppgis å være egnet for bruk på mange forskjellige materialer, inkludert glass, metall og et bredt spekter av plast.
Blekket oppgis å være egnet for bruk på mange forskjellige materialer, inkludert glass, metall og et bredt spekter av plast. Foto: ACT
Sist oppdatert

Produkter, emballasje eller komponenter kan av forskjellige grunner bli belagt med en tynn fettfilm eller olje underveis i produksjonen eller på linjen. Overflatene kan da bli utfordrende å merke på, blekket vil ikke hefte.

Derfor introduserer ACT et blekk med helt nye egenskaper, spesielt tilpasset slike krevende applikasjoner. Linx-1063 evner å trenge inn i en fettet overflate, og sikrer at merkingen ikke flyter ut eller ødelegges i kontakt med andre materialer eller ved håndtering. Linx-1063 er spesialutviklet til den nye blekkstråleskriverserien Linx 8900.

 

Godt egnet på mange materialer

Typiske bruksområder for Linx-1063 er merking av emballasje på smør, margarin og øvrige meieriprodukter, pålegg og salat, kjøtt, emballasje som skal merkes før kokeprosessen, samt i miljøer hvor olje og kjemikalier kan være til stede.

Blekket oppgis å være egnet for bruk på mange forskjellige materialer, inkludert glass, metall og et bredt spekter av plast, som HDPE-film, polypropylenbeholdere, -korker og -lokk, og behandlet og ubehandlet orientert polypropylen (OPP).

 

Både Ringnes og Denja merker i krevende miljøer og i høy hastighet med blekkstråleskriver fra Linx.
Både Ringnes og Denja merker i krevende miljøer og i høy hastighet med blekkstråleskriver fra Linx. Foto: ACT

Denne saken ble første gang publisert 09/03 2017, og sist oppdatert 07/04 2017