ABAX

Flytter produksjonen tilbake til Norge

Teknologiselskapene ABAX i Larvik og Norautron i Horten har inngått en tre års produksjonsavtale verdt 200 millioner norske kroner. Avtalen gjør det mulig for ABAX å flytte produksjonen tilbake til Norge.

I januar 2017 vil Norautron starte opp produksjon av hardware for ABAX. Fra venstre; Glenn Taraldsen (Norautron), Bengt Sundberg (Norautron), Petter Quinsgaard (ABAX), Tor Engebretsen (ABAX) og Kjetil Lassen (ABAX). På bordet står roboten  YuMi.
I januar 2017 vil Norautron starte opp produksjon av hardware for ABAX. Fra venstre; Glenn Taraldsen (Norautron), Bengt Sundberg (Norautron), Petter Quinsgaard (ABAX), Tor Engebretsen (ABAX) og Kjetil Lassen (ABAX). På bordet står roboten YuMi.
Sist oppdatert

ABAX er en ledende europeisk aktør innen salg og utvikling av elektroniske kjørebøker for yrkes- og privatbiler. Selskapet har i tillegg produkter for flåtestyring og sporing av utstyr.

– Vi har lenge ønsket å samle og automatisere hardwareproduksjonen vår på ett sted. Avansert robotteknologi, meget høy kompetanse innen produkt- og prototypeproduksjon, og nærhet til vårt hovedkvarter i Larvik var utslagsgivende for at vi valgte nettopp Norautron, sier administrerende direktør i ABAX, Petter Quinsgaard.

 

Starter opp i januar

Norautron as er en ledende produsent av elektronikk med hovedkontor i Horten. Selskapet har produksjon i Norge, Sverige, Polen samt Kina og leverer tjenester innenfor testutvikling, prototyping, PCBA, elektromekanikk, avansert systembygging og integrasjon. Fra januar 2017 vil selskapet starte opp produksjon av hardware for ABAX. Selskapet skal levere både prototyper av nye produkter i markedet, samt produksjon av de elektroniske kjørebøkene og sporingsenhetene fra ABAX.

– Vi er særdeles glade over å ha vunnet denne betydelige kontrakten, fastslår Øyvind Sedivy, administrerende direktør i Norautron.

– For produktene til ABAX vil det bli lagt opp til en produksjonsløsning med høy grad av automatisering. Dette vil kreve et nært og tett samarbeid med ABAX i tiden fremover og er helt i tråd med vårt strategivalg om automatisering og robotisering for en lønnsom produksjon i Norge, fortsetter Sedivy.

Avtalen med ABAX bidrar til å trygge eksisterende arbeidsplasser hos Norautron, samtidig som selskapet nå får adgang til nye markedssegmenter.

– Med denne kontrakten får Norautron en tilstedeværelse innen nye markedssegmenter med de muligheter dette vil gi oss, sier Bengt Sundberg, Key Account Manager hos Norautron.

Denne saken ble første gang publisert 07/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017