Første helelektriske Volvo-levering

Begge lastebilene er av modellen Volvo FL Electric og er en del av en førserie lastebiler.

Volvo FL Electric og Volvo FE Electric er utviklet for distribusjon, renovasjonskjøring og andre transportområder i bytrafikk. Volvo FL Electric er beregnet for totalvekter (GVW) på opp til 16 tonn, mens Volvo FE Electric har kapasitet for opp til 27 tonns totalvekt.
Volvo FL Electric og Volvo FE Electric er utviklet for distribusjon, renovasjonskjøring og andre transportområder i bytrafikk. Volvo FL Electric er beregnet for totalvekter (GVW) på opp til 16 tonn, mens Volvo FE Electric har kapasitet for opp til 27 tonns totalvekt. Foto: Volvo
Publisert Oppdatert

Volvo har nettopp levert sine to første helelektriske lastebiler. Det er Renova og Schenker sammen med TGM som skal sette bilene i ordinær trafikk i Gøteborg.

Det er en dermed en renovasjonsbil og en distribusjonsbil som ikke lenger går mot strømmen, men snarere med, i Volvos hjemby.

Begge lastebilene er av modellen Volvo FL Electric og er en del av en førserie lastebiler som er blitt utviklet i samarbeid med utvalgte kunder. Serieproduksjonen av Volvo FL Electric og den større søskenmodellen Volvo FE Electric, starter i liten skala for det europeiske markedet i løpet av andre halvår 2019.