Insourcer og automatiserer logistikken

Rask vekst med økte krav til korte ledetider og en effektiv vareflyt gjør at yrkesklær-leverandøren Fristads insourcer logistikken sin og investerer i AutoStore.

Fristads investerer i robotløsningen AutoStore med tilhørende banesystem og IT-løsninger fra Swisslog.
Fristads investerer i robotløsningen AutoStore med tilhørende banesystem og IT-løsninger fra Swisslog.
Publisert Oppdatert

Fristads er Sveriges ledende varemerke for arbeidsklær og en del av Fristads Kansas Group, Europas største leverandør av yrkes- og profilklær. Til sommeren flytter Fristads lagerlogistikk, og konsernets hovedkontor til et nytt bygg i Viared utenfor Borås. Logistikkanlegget er utformet av Swisslog i tett samarbeid med Fristads. Det bygges og eies av selskapet Charmilla som utvikler og eier logistikkanlegg i Borås og omegn.

Fristads

Fristads er Sveriges ledende varemerke for arbeidsklær og en del av Fristads Kansas Group, Europas største leverandør av yrkes- og profilklær.

Konsernet har virksomheter i mer enn 20 land og har to egne produksjonsanlegg. Fristads Kansas Group omsetter for cirka 400 millioner euro og har cirka 1.600 medarbeidere.

I snart 100 år har Fristads produsert arbeidsklær for håndverkere. Pene plagg med overlegen komfort, vel utprøvd slitestyrke og med smarte funksjoner ifølge selskapet.
I snart 100 år har Fristads produsert arbeidsklær for håndverkere. Pene plagg med overlegen komfort, vel utprøvd slitestyrke og med smarte funksjoner ifølge selskapet. Foto: Fristads

AutoStore med 105.000 kasser

I det nye bygget vil lagerholdet, inklusive plukking og pakking foregå i Fristads´ egen regi, noe som tidligere var outsourcet.

Det nye logistikkanlegget blir på ca. 22.000 kvadratmeter og skal romme et AutoStore-anlegg med 105.000 kasser, et transportbanesystem, et manuelt pallelager, en avdeling for hengende klær og en avdeling for tilleggstjenester som tilpasninger, broderinger, logotyper m.m. Alt dette inngår i automasjonsløsningen og hele prosessen fra godsmottak til utlevering skal håndteres av Swisslogs WMS SynQ.

– Ved å insource og automatisere vil vi øke kontrollen over leveringsflyten, kutte i ledetidene og redusere logistikkostnadene. Anlegget er en offensiv satsing som betyr mye for vår fortsatte vekst, sier Anders Hülse, adm.direktør i Fristads.