Skal fremme GLN i Norge

GS1 Norway utvider sitt team med ny produktansvarlig for den digitale GLN-standarden. Glenn Schei skal lede arbeidet med det internasjonale logistikkverktøyet i Norge.

GLN, eller Global Location Number, er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere. På denne måten blir varer ikke bare levert på adresse – men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende.
GLN, eller Global Location Number, er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere. På denne måten blir varer ikke bare levert på adresse – men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende. Foto: GS1 Norway
Sist oppdatert

GLN – Global Location Number – er et digitalt lokasjonsnummer som brukes til entydig identifisering av handelspartnere, og er en viktig standard innen logistikk, frakt og elektronisk handel. GLN gjør handel raskere og enklere ved at det identifiserer fysiske steder og juridiske enheter, slik at varer ikke bare leveres på adresse, men i riktig etasje, rom, leveringsrampe eller liknende.

GS1 Norway

GS1 Norway er en brukerstyrt not-for-profit forening og medlem av en global organisasjon.

Foreningen utvikler, vedlikeholder og tilbyr globale standarder for effektiv vare- og informasjonsflyt. GS1 er representert i 112 land og over 1 million bedrifter bruker GS1 sine standarder.

GS1 Norway har i dag mer enn 6300 brukere i stadig flere bransjer. www.gs1.no

Stort potensiale

Den globale standarden skal nå ut til flere aktører og bransjer i Norge, en jobb som skal ledes av GS1 sin nye produktansvarlige, Glenn Schei (46). Han har jobbet med logistikk i hele sin yrkeskarriere, blant annet som logistikksjef i Euro Sko og i gulvleverandøren Gerflor Skandinavia.

– I tiden som kommer skal vi kartlegge og analysere bruk og verdiskapningen for GLN, og jeg skal følge den internasjonale utviklingen tett. GLN har et stort potensial i Norge, særlig innenfor offentlige innkjøp, helse- og faghandelssektorene. Jeg gleder meg stort til å bistå både eksisterende og potensielle medlemmer, sier Glenn Schei.

– GLN har et stort potensial i Norge, særlig innenfor offentlige innkjøp, helse- og faghandelssektorene, sier Glenn Schei.
– GLN har et stort potensial i Norge, særlig innenfor offentlige innkjøp, helse- og faghandelssektorene, sier Glenn Schei. Foto: GS1 Norway

Flere bransjer

– Med bakgrunn i GLN-standardens betydning i norsk dagligvarebransje, hvor GLN er en bærebjelke i effektiv og presis distribusjon, vet vi at det er store gevinster å hente for flere bransjer og sektorer, sier Geir Paulsen, adm. direktør i GS1 Norway. – Dette gjelder ikke bare distribusjon, men også elektronisk handel og effektiv interndistribusjon, som f.eks. sykehus, universiteter og liknende. Vi ser at Glenn sin erfaring og kompetanse er nødvendig for å kommunisere enda bedre mot de bransjer og aktører som kan vinne på å bruke den åpne og globale GLN standarden, fortsetter Paulsen.

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2018, og sist oppdatert 30/08 2018