God oppstart av Rustas nye sentrallager

Rusta er nå i full gang med å flytte over varer til sitt nye sentrallager. Til sommeren vil all distribusjon skje fra dette.

Logistikksjef Magnus Hallin i Rusta opplyser at oppstarten av det nye sentrallageret har gått meget bra.
Logistikksjef Magnus Hallin i Rusta opplyser at oppstarten av det nye sentrallageret har gått meget bra. Foto: Mats Liljedahl
Sist oppdatert

Selskapet startet drift i det nye sentrallageret i desember og logistikksjef Magnus Hallin opplyser at oppstarten gikk meget bra.

– Tilgjengeligheten var nesten 100 prosent og anlegget imøtekom alle avtalte nøkkeltall forbundet med drift, sier Hallin.

Det nye 65.500 kvadratmeter store sentrallageret ligger i Åby nord for Norrköping og vil erstatte elleve manuelle lagre og gi Rusta et godt potensiale for videre vekst.

 

Full drift til sommeren

I løpet av de de første ukene etter overtagelsen ble lageret fylt opp til cirka 10 prosent. Nå pågår en løpende overflytting fra Rustas to gjenværende lager. Det vil bli flyttet en varegruppe av gangen frem til sommeren, og deretter vil all lagring og distribusjon skje fra det nye sentrallageret.

Swisslog har vært totalintegratør for det nye sentrallageret og har levert automasjon til anleggets høylager. I leveransen inngår standardløsningen WarehouseRunner samt ni automatiske Swisslog Vectura-stablingskraner, ProMove banesystem og 20 ergonomiske plukkstasjoner. Alt optimeres gjennom et energigjenvinningssystem som senker energiforbruket. Høylageret styres med Swisslogs egenutviklede software, Material Flow Control System (MFCS). Selskapet leverer også en service- og supportavtale som sikrer en stabil og kontinuerlig drift.

 

Godt samarbeid

Magnus Hallin forteller at hele lagerprosjektet har gått meget bra og fremhever Swisslogs kompetente prosjektledelse og at samarbeidet har vært utmerket.

Også Swisslogs prosjektleder Patrik Löwendahl fremhever det gode samarbeidet

– Det vellykkede prosjektet og produksjonsoppstarten har en stor sammenheng med at Rustas eget prosjektteam har deltatt aktivt i hele prosessen, fra design til overtagelse og oppstart, sier Löwendahl.

Denne saken ble første gang publisert 01/02 2016, og sist oppdatert 06/04 2017