Graffiti frisker opp Drammen havn

En rekke innslag av spennende graffiti gjør Drammen havn mer fargerik enn havner flest.

– Vi ønsker å livne opp litt førsteinntrykket av havna. I tillegg skjermer veggen mot aktiviteten på containerhavna, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.
– Vi ønsker å livne opp litt førsteinntrykket av havna. I tillegg skjermer veggen mot aktiviteten på containerhavna, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. Foto: Drammen havn
Sist oppdatert
Denne karen preger veggen på Skur 4 på Tangenkaia.
Denne karen preger veggen på Skur 4 på Tangenkaia.

Siste tilvekst i så måte er en 11 meter høy og 60 meter bred vegg bestående av 20 containere som til sammen utgjør et 700 kvadratmeter graffitidekorert lerret rett ved det nye jernbanesporet og innkjørselen til containerhavnen på Holmen.

Det er hovedsakelig benyttet utrangerte containere, men to av containerne er nye og skal benyttes som lager. Bak kunstverket står graffitikunstner Eric Ness Christiansen fra Drammen og illustratøren Mikael Noguchi.

 

Godt synlig

Temaet er tømmerfløting, og veggen er godt synlig for både de som kjører på motorveien eller tar toget gjennom Drammen.

– Vi håndterer 65.000 containere årlig her på havna, men dette er de første vi har dekorert, smiler assisterende havnedirektør Ivar Vannebo ved Drammen havn. 

Og det er ikke bare på Holmen at havnen har gjort omgivelsene fargerike. Det hele startet på Strømsø-siden der blant annet en vegg på Tangenkaia er dekorert med sjørøvermotiv. Og på baksiden av tidligere Christophersens Smie og Mekaniske Verksted, som nå leies av Kontorcompaniet, finner man et stort Marilyn Monroe-portrett.

 

Ønsker å livne opp

I tillegg har byens graffiti-kunstnere fått boltre seg fritt på den lange veggen til det gamle havnelageret, skur 3 og 4, mot Havnegata.

– Vi ønsker å livne litt opp på havna, og kanskje kan dette også være med på å endre litt av folks oppfatning av at havner er noe stort, grått og kjedelig. Når det det gjelder den nye store graffiti-veggen på Holmen så vil den i tillegg til å være et fargerikt kunstverk også ha en funksjon med tanke på å skjerme for containeraktiviteten ytterst på havna, forklarer Vannebo.

Den 11 meter høye og 60 meter brede graffiti-veggen med containere på Holmen er dekorert av Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi. Temaet er som seg hør og bør; tømmerfløting.
Den 11 meter høye og 60 meter brede graffiti-veggen med containere på Holmen er dekorert av Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi. Temaet er som seg hør og bør; tømmerfløting. Foto: Drammen havn

Denne saken ble første gang publisert 02/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017