Kan spare 3,5 milliarder

Alexander Brage Hansen i Løvenskiold Handel mener transport- og byggebransjene sammen er alt for trege på samarbeid om digitale løsninger.

- Vi bruker dessverre ikke tilstrekkelig av de digitale verktøyene og løsningene som finnes, mener Alexander Brage Hansen. Han holder foredrag om dette på Transport og logistikk-konferansen på mandag. Foto: Katrine Lunke
- Vi bruker dessverre ikke tilstrekkelig av de digitale verktøyene og løsningene som finnes, mener Alexander Brage Hansen. Han holder foredrag om dette på Transport og logistikk-konferansen på mandag. Foto: Katrine Lunke
Publisert Oppdatert

Undersøkelser viser at mange byggeplasser er for ineffektive. Mye skyldes dårlige og foreldede logistikkrutiner.

– Vi tror på et omfattende samarbeid med transportnæringen for å effektivisere byggeindustrien gjennom nye digitale løsninger, sier Alexander Brage Hansen, som er forretningutvikler i Løvenskiold Handel.

På Transport & logistikk-konferansen skal han snakke om hvordan byggebransjen og transportbransjen kan samarbeide for å oppnå bedre resultater sammen.

– I byggebransjen ligger det et stort potensial i effektivisering og kostnadsreduksjon gjennom å tilby mer tilrettelagte logistikkløsninger og tjenester, sier Hansen.

Bygg21 anslår at landets ti største entreprenørene kan spare opp mot 3,5 milliarder kroner ved å ha bedre prosesser rundt produktsøk og logistikk.

Gjennom Løvenskiolds byggevarekjede Maxbo og ekspertavdelingen Maxbo Proff ser Hansen at de har mye å hente på nye og bedre rutiner.

– Det kan være levering av feil vare, for tidlig eller for sen levering eller varer som blir ødelagt eller tapt og må bestilles på nytt. Situasjoner som ikke burde oppstå i moderne drift.

Hansen tror digitalisering av byggeplassen vil endre varehandelens rolle og samtidig endre kravene de stiller til sine transportleverandører. – Og da kommer vi ikke unna at omfattende samarbeid på digitalisering, sier Hansen.

– Vi ser at andre næringer har kommet langt, ikke minst offshore, shipping, dagligvare og netthandel. Det finnes mange eksempler. Jeg tror at både byggenæringen og transportbransjen kan lære mye av å se til disse næringene. Hele verdikjeden må digitaliseres, og næringene må jobbe sammen.