Hemmeligheten bak enkel og fleksibel levering

Papyrus er Europas ledende grossist innenfor papir, emballasje og forbruksartikler. Med nær 500.000 pakkeforsendelser i året er brukervennlighet og fleksibilitet viktige faktorer for effektiv levering.

Logistikkdirektør ved Papyrus Supplies, Petter Skoglund (nærmest), viser EDI-Softs svenske Country Manager Mattias Gredenhag Papyrus´ lager i Göteborg.
Logistikkdirektør ved Papyrus Supplies, Petter Skoglund (nærmest), viser EDI-Softs svenske Country Manager Mattias Gredenhag Papyrus´ lager i Göteborg.
Publisert Oppdatert

Papyrus

Papyrus er en av Europas ledende grossister innenfor papir, emballasje og forbruksartikler med en omsetning på EUR 1.567 millioner i 2013.

Selskapet er representert i 20 europeiske land, har 1.877 ansatte og forsyner mer enn 65.000 kunder.

Papyrus selger grafiske produkter som papir, konvolutter, trykkfarger og tape, samt forbruksartikler til rengjøring og hygiene, cateringprodukter, service og emballasje til arbeidsplasser.

 

EDI-Soft

EDI-Soft ble stiftet i 1997 i Norge og er nå også representert i Danmark, Sverige, Finland, Romania og Kina.

Selskapet hjelper store og små virksomheter med behandling av forsendelser via softwareplattformen Consignor som skal gjøre det lettere, mindre tidkrevende og mer kostnadseffektivt å sende pakker og gods.

EDI-Soft har 112 ansatte, mer enn 10.000 kunder og omsatte i fjor for mer enn 11 millioner euro.

Den europeiske papirgrossisten med røtter helt tilbake til 1800-tallet hadde bruk for et nytt delivery management system i takt med virksomhetens vekst. Enkel administrasjon, reduserte kostnader og en moderne, integrert og skalerbar løsning var kravene til et system for Papyrus.

– Vi hadde bruk for et samlet delivery management system til våre lagre i Norge, Sverige og Danmark, som dermed ville erstatte våre to tidligere systemer. Deretter skulle systemet kunne videreutvikles uten store kostnader i takt med Papyrus´ utvikling, forklarer logistikkdirektør for Papyrus Supplies, Petter Skoglund.

Papyrus sendte ut et anbud, og mottok tilbud på leveringssystemer fra de største aktørene på markedet.

 

Kvalitet i leveringene

Etter en anbudsrunde på seks måneder valgte Papyrus i fjor EDI-Softs delivery management system Consignor.

– Det handler om kvalitet i leveringene. Med systemet blir forsendelsesprosessene enklere og mer profesjonelle. Vi kan lettere spore forsendelser, feil og overfaktureringer og er mer fleksible i forhold til nye transportører. Kort fortalt øker Consignor kvaliteten, brukervennligheten og strukturen i arbeidet med forsendelsene, forteller Petter Skoglund.

 

Samarbeidet mellom Papyrus og EDI-Soft gagner ikke bare Papyrus´ delivery management, men også eksisterende og potensielle kunder hos EDI-Soft, da samarbeidet er med på å videreutvikle plattformen. EDI-Softs svenske Country Manager, Mattias Gredenhag, er begeistret:

– Sammen med Papyrus vil vi fortsette å utvikle Consignor plattformen og skape bedre løsninger for alle våre kunder. Dermed blir samarbeidet en felles utvikling for både Papyrus og EDI-Soft. Det er styrken ved standardiserte løsninger, sier Gredenhag.

Logistikkdirektør ved Papyrus Supplies, Petter Skoglund, er fornøyd med Consignor-plattformen som delivery management system.
Logistikkdirektør ved Papyrus Supplies, Petter Skoglund, er fornøyd med Consignor-plattformen som delivery management system.