Hun er Postens nye konsernsjef

Wille skal lede landets største transportselskap.

Tone Wille blir ny konsernsjef i Posten Norge.
Tone Wille blir ny konsernsjef i Posten Norge. Foto: Birger Morken / Posten Norge
Sist oppdatert

Onsdag ble det klart at Tone Wille blir ny konsernsjef i Posten Norge.

Hun tar dermed over etter Dag Mejdell som sa opp sin stilling på vårparten.

Tone Wille har siden september 2012 vært konserndirektør/CFO med ansvar for økonomi, finans, strategi og IT i Posten Norge. Hun har sittet fire år i Posten Norges konsernledelse og seks år som direktør økonomi og virksomhetsstyring i divisjon Post. 

Før hun kom til Posten Norge var hun blant annet investeringsdirektør i Norfund og Senior VP og CFO i GE Energy (Norway) AS og tidligere i Kværner Energy AS. Hun er utdannet siviløkonom.

Nå skal hun lede hele konsernet med 18.000 medarbeidere og 25 milliarder kroner i omsetning.

Det er for tiden store omstillinger i Posten og Bring. Forleden ble det klart at Bring Linehaul legges ned i Stavanger.

Les også: Bring Linehaul avvikler i Stavanger

Rent regnskapsmessig tjenes det nemlig ikke godt i deler av Bring. De to største bedriftene i Norge innen Godstransport på vei, som er Bring Linehaul og Bring Frigo, tjente samlet kun 500.000 kroner før skatt i fjor. Av en omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Les også: De 100 beste i 2015

- Gode forutsetninger fremover

Allikevel er den nye konsernsjefen positiv til tiden fremover. - Jeg er ydmyk til det å overta stafettpinnen fra Dag Mejdell som har satt dype spor etter seg som konsernsjef i en periode med omstilling og industrialisering av konsernet. Men jeg kjenner konsernets virksomhet godt fra innsiden. Vi har gode forutsetninger for å lykkes i markedet fremover med våre dyktige medarbeidere og betydelig vilje og evne til å utvikle konsernet videre i en digital tid, sier Tone Wille i en pressemelding.

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017